Höstens mystik, gör om och gör nytt.

Måste få börja med att säga att jag aldrig kommer tröttna på twilight, såg breaking dawn igår.. Edward Cullen kommer alltid vara Edward Cullen, nu får andra delen gärna komma redan nästa vecka! 24 år och ett riktigt fan med andra ord, kärlek och passion är huvudorden för alla filmerna.

Nu vidare till min rubrik och vad detta inlägg ska handla om, höstens förändringar. Man skulle kunna säga något om varje årstid, men eftersom vi just nu befinner oss höst/vinter så är det mest passande. Vad är det vi gör då? Varje år, på samma sätt. När mörkret faller sig verkar det vara så att många påbörjar en förändring hos sig själva, försöker hitta sin "väg" i livet, bryta gamla vanor och börja om på nytt. Ett tydligt exempel; Vi gör slut med våran partner, sådär lagomt till att november börjar. Vi känner att det inte funkar längre, det känns trist, du behöver tid för dig själv, den numera mörka vardagen har förstört kärleken en gång för alla. Den andra partnern står där, med stora ögon och förstår ingenting "Det är ju jul snart? Hur ska julen bli utan honom/henne?" förjävligt eller hur, att göra slut precis när allt mys börjar.
Den andra parten känner sig istället befriad, efter jul kommer nyår. Alltså ett helt nytt år, med nya möjligheter helt i singlarnas tecken. "Till sommaren.." Vi tjejer byter hårfärg, helst till något helt annorlunda. Från blondin till brunett, från brunett till rödhårig, kanske t om klipper en ny frisyr. Vi shoppar nya vinterkläder, nya vinterstövlar som vi känner oss extra snygga i nu när vi är singlar, vi är nog ännu snyggare överlag än för två veckor sedan. Vi åker till IKEA eller andra inredningsaffärer och bestämmer oss t om för att byta gardiner, vi julpyntar hemma och gör det extra mysigt inför julen och alla efterlängtade vinkvällar med tjejkompisarna. Mannen har egentligen en princip i detta läge, gå ut och festa varje helg och helst orientera sig med en ny tjej så fort som möjligt, för att gå vidare så fort som möjligt. Detta brukar oftast göra exet besviken.. "Så mycket var det vi hade värt".. Sanningen är att det bara är en metod, en värdelös metod som oftast inte går hem ändå. Det märker vi senare, och då gottar vi oss i att vi minsann "Klarar av att vara ensamma, vi har inte behov av någon ny".. På självaste julafton känns det såklart märkligt för båda parter.
Sen har vi dom såklart, som blir ihop istället vid början av november månad. Kanske är det en flirt från sommaren, eller någon som du nyss träffat som det bara slog höstfyrverkerier runt. Ni satsar! och njuter helhjärtat av denna passion i vinterkylan, under diverse filtar och värmeljus-varma lägenheter, till en spännande film med tillhörande snacks. "Det är inte värst kul att gå ut längre".. anser ni båda två. Jobbigt det sedan blir när våren kommer, och alla beter sig som kåta katter. Det är då vi märker om detta kommer att hålla länge eller inte.. Sommaren kan sannerligen vara en tuff par-period. Hade inte tänkt att skriva om hela året, så jag ger mig här. Häller upp en kopp kaffe, och fortsätter med tvätten. Kan vara hövlig nog att önska alla nyblivna par lycka till! och till er andra "Efter regn kommer solsken.." ; )

Kommentarer
Postat av: Lina

Här kommer de självklart en kommentar ifrån mig som väntat.

KLOCKRENT än en gång. Släpp en bok daaaa

2011-11-30 @ 20:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0