Semester!

Nyss slutat jobbet, semester i två veckor!! Undebart! :)


Lördag

Hej hej! Står på jobbet, lite lagomt trött sådär efter gårdagen. Jag och Kajsa var som sagt på via appia, och herregud vad gott det var!! Man fick välja vilket kött du ville grilla, fanns scampi, kalv, lamm, fläsknoisette, och tonfisk. Valde fläsknoisette, kocken kom ut med köttet som redan låg på en varsin lavasten. Sen var det bara att skära upp och grilla om vart annat, och till det en underbart god buffé som nog innehöll ALLT man vill ha! Vi delade på en flaska husets vin också, gott! Bra val, bra kväll med andra ord. Eftersom jag skulle upp och jobba idag så avrundande vi ganska tidigt, mötte sen upp isabelle för en öl på balkongen. Stöp i säng vid 02 och strax efter det kom Victor hem från jobbet! har sovit oroligt hela natten, varit skit varmt i sovrummet bland annat.. Nu kör jag sista racet, idag och imorgon innan det väntas semester!  

Yesterday

Spenderade dagen hemma hos Isabelles föräldrar där Isabelle och barnen var, fick pussa och krama på mina gudbarn! Kände inte att jag ville sätta alla måsten framför så jag stannade där i princip hela dagen. Sedan mötte jag upp Victor efter han slutat jobba för att handla frukost, blev även lite gottigt till grillat som vi åt på kvällen. Tvättade, och gjorde matlådor till idag och helgen för oss båda. Dock hade jag riktigt svårt för att somna inatt, så när klockan ringde imorse vad jag döende! Känner verkligen att jag behöver vara ledig nu, ska bli så skönt! Mamma och jag har pratat på att packa in oss i bilen och ta en tur neröver till Stömstad en dag till veckan, gud vad härligt med västkusten, saltvatten och räkor ;) Det satsar vi på tycker jag..
 
Står på jobbet nu, precis (äntligen) fått in fler produkter till butiken så nu är jag redo för helgen! :) Mamma kommer snart in och ska få utväxten lagd också. Ikväll har jag faktiskt bokat bord för två på via appia i stan, för mig och Kajsa! Vi ska grilla kött på lavastenar, spännande! möjligtvis ett glas vin till det, ska dock upp och jobba imorgon med så lugnt får det bli. OM jag nu lever imorgon, fick en "blodpropp" eller "blödning" i fingret förut, fick stressa iväg till jobbet imorse, väl framme så bara värkte det till och en del av fingret blev blå/lila? riktigt jävla ont gjorde det, och gör fortfarande smått ont.. det blåa är påväg bort som tur är. Tydligen är det inte heelt ovanligt, så inget att oroa sig över (förhoppningsvis)
 
Hörs senare!

Torsdag.

Har inte testat skuggorna än, pga att dom skickade fel palett... Så tråkigt! Märkte direkt att det inte var samma, den jag fick hem innehöll fler skuggor och alla var i starka pastellfärger mer eller mindre. Mailade och som jag anat var det fel palett, den åkte tillbaka och nu väntar jag på den nya :) parfymen luktade gott, men var för "tung" för min del. Jag har lite svårt för parfymer, får inte vara för söt, för stark osv. Mamma fick den istället, den passar henne bättre :) så jakten fortsätter helt enkelt! Har varit ledig igår och idag, försöker at ta dagen som den kommer även om det finns många "borde".. Behöver dammsuga, och skura badrummet. Handla lite frukostsaker m.m.. Men egentligen vill jag bara vara! Vi får se vad det blir av den här dagen :)


Böcker!

Något som jag tycker är väldigt rogivande är att läsa, På senaste tiden har det inte blivit så mycket mer än tidningar då man är ganska mättad på all litteratur. Dock tycker jag det är riktigt skönt att kunna krypa ner med en bok efter en lång dag, ibland jag kan ha svårt att somna på kvällen - hur trött jag än är och då kan en bok vara till bra hjälp. Under sommaren fick jag boken "C" av Victor som jag läste ut på en dag. Nu har jag klickat hem Mia skäringers bok "Avig Maria", Älskade ju hennes show så jag tror nog boken är minst lika bra :) Fick ge endast 94:- för den på alidbris.se.
 
 
 
 
Föresten så har paletten och parfymen från VS redan anlänt i in brevlåda, nyfiken!! ger er en recension ikväll :)

Höst = rutiner

Jag har inte haft min semester än, men längtar ändå lite till hösten. Med hösten så kommer rutinerna tillbaka som jag gillar, visst att det innebär timmar av studier, tentor och tidiga mornar men samtidigt så går du framåt - utvecklas. Kommer närmre mitt mål, har även bestämt mig att jag ska försöka komma i bra form under hösten. Har tränat under våren en hel del, har inte skrivit speciellt mycket om träningen då jag har velat att det ska bli en del av vardagen istället för någon slags prestationångest, tränade mycket förr och var kanske lite väl inne i hela träningsgrejen. Under våren har jag försökt varit iväg 2 ggr i veckan, ibland fler. Nu till hösten tänkte jag öka till minst 3ggr och även få in en del rodd utöver passen jag brukar köra! Favoriterna för tillfället är; kombinationspass spinn/skivstång, cirkelfys, spinning (puls, distans, bas) och skivstång. Tycker det är skönt att kombinera kondition med styrka i ett pass..
 
Under sommaren unnar mig sig nästan skamligt mycket godsaker, och så ska det ju vara! man grillar, dricker vin osv. Jag vill nog påstå att vi varit duktiga på att äta gott hemma! eftersom man jobbar desto mer så har träningen uteblivit mer än vanligt, jag känner att det helt enkelt fått blivit så. Det är ju bara sommar en gång om året! ;)

Fina Emma.

Idag kom Victors syster Emma in och ville göra något åt håret, hon är naturligt rödlätt men tidigare kört med hennafärg. Därav en ganska intensiv ljus orange ton i längderna, och ca 1dm utväxt. Vi ville ha det mer naturligt fast ändå kopprigt, så jag blandade tonerna koppar, röd och mocca och la i längderna. Sedan samma toner i botten fast även med en mörkare natur för att få ett djup i botten samt neutralisera det varma som annars kan bli för dominant. Jag tycker vi lyckades bra! :) före bilden till höger har Emma själv tagit, därav visas bara tonen hon hade i längderna. Tycker hon blev superfin!


Beställt.

Kände att jag ville unna mig lite nytt, har velat ha en sminkpalett som sagt och nu slog jag till på en! Ska bli spännande att se hur pigmenten är, tråkigt om dom är sådär svaga och lite skimriga. Dock är mestadels av tonerna matta, vilket jag helst föredrar. Passade även på att beställa en ny parfym, har kört på min så länge nu att det var dags. Just nu använder jag "vanlij" från bodyshop, en riktigt Johanna-parfym! innan det hade jag Victoria secrets "wanilla lace" som är helt underbar men verkar vara svårt att få tag i.. Beställde därför "amber romance" från VS och hoppas det faller mig i smaken, den hade en ton av vanilj i sig så helt fel kan det inte bli :) Paletten kostade 199:- och parfymen 179:- båda från beautyplanet.se
 

Skitrygg!

Har under kvällen haft sjukt ont ischias, har strålat och värkt ända ut i tårna. Axlarna är inte ett dugg bättre. Jag är så trött på att ha ont!! Speciellt eftersom det sätter sig i bröstkorgen, ser för den sakens skull inte fram emot att jobba hela veckan. Får sjukt ont i ryggen när jag jobbar heldagar, rör inte på mig speciellt mycket heller så kroppen blir stel och benen "stasar" sig. Mer roddträning blir under veckan, och mer styrketräning i övrigt, bitter. Godnatt!


Nu är vi gamla.

Igår var jag på min första möhippa!! Dagen blev grymt lyckad, jag startade dagen strax innan 07 och kom hem vid 02 inatt! Så idag är jag sliten ska jag säga! Först "kidnappade" vi Linda utanför henne, efter att hon trott att någon kört in i hennes bil. Åkte iväg till Skattkärr där vi red islandshäst, vidare till stan där Linda fick fräscha till sig. Sedan vidare till en studio där hon fick spela in en låt till sin man, duktig var hon! Till vår besvikelse haha.. Lunch med kallskuret och diverse sjuka uppdrag för bruden på mariebergsskogen, vinet, ölen och spriten flödade hela dagen. Varvade att vara salongs till att vara bakfull, ungefär som studenten! Vi avslutade dagen med 4tim relax på bomstad, bastu, jazzuci, ost kex och mer vin. Sedan in till stan igen för att lämna av packning, sedan koriander där iallafall jag var helt slut som artist. Nog inte ensam dock ;) Linda verkade nöjd med dagen! Det märks verkligen att vi börjar bli gamla nu, möhippor, bröllop och dop under denna sommaren. Haha, jag tycker det är fantastiskt kul såklart! Men åren har gått - helt klart.


I soffan

Ligger utslagen i soffan under filten, är helt slut. Benen, fötterna och ryggen värker! Var så skönt att få trampa ur benen lite påvägen hem, hade kunnat cyklat hur långt som helst kände jag. Är dock alldeles för trött.. Ska fixa lite hemma, steka kantareller och ta en varm dusch! Kanske t om ett bad :) sen blir det en tidig kväll för mig. Ha en fortsatt bra Fredag!


88 Palette Matt

Denna paletten är jag riktigt sugen på! Speciellt dom röda tonerna, föredrar matta skuggor men finns även andra paletter i skimrigt och även i andra färgskalor. Ligger på 179:- på upbrand.se


Last day

Hej på er! Jobbar sista dagen innan två dagars ledighet, ska bli riktigt skönt! Imorgon väntar en riktigt rolig dag, hoppas vädret blir lika soligt som idag. Avslöjar vad jag ska göra imorgon :) Annars verkar det lugnt i Duvan idag, antar att det beror på att folk kastar sig till badstranden när det väl är fint ute. Förhoppningsvis rullar det på under dagen ändå. Jag har fortfarande inte hittat något att ha på mig till bröllopet, kikar runt på olika sidor nelly, rut mfl osv för att hitta en långklänning, den får inte vara svart, röd eller vit.. sedan är det nog fritt fram, jag gillar mönster! Victor ska matchande slips är tanken, alltså samma färg. Får väl ta mig en tur på stan när jag är ledig :)

Emma


Torsdag

Igår var jag iväg på ett riktigt bra träningspass, började med att köra rodd 3 km för att sedan avsluta med ett spinnigpass - spinn puls distans. Första gången jag testade den varianten, under hela passet har du en pulsklocka runt brösten som mäter din puls och procent av din maxpuls. Du ser din puls och vart du ligger på en skärm framför dig, ledaren har också en skärm som sitter bakom. Meningen är sedan att man ska ligga på en jämn belastningsnivå under hela passet, både i backar och utför sedan avslutar man med en svettig spurt! passet är 1 tim, riktigt kul! så det kommer jag definitivt fortsätta med :)
 
Står på jobbet och har precis svidit om till nikeskorna som jag glömt halva dagen, det funkar verkligen inte att stå med någon annat här när man jobbar så många timmar om dagen. Kanske för den med bra rygg, men inte för mig. Emma kom hit strax efter 10 och färgade håret, fick bli en ombre! Blev riktigt bra! Tvättade även upp längderna lite med blekning för att få mer effekt, men annars var hennes längder ganska ljusa så det behövdes inte mycket för att få det jämt och snyggt. Detta behöver man inte göra, utan att bara lägga "utväxten" funkar också, det beror ju helt på vad man är ute efter för resultat och vilket utgångsläge (hur ljus/mörk) man har för början. Tog två bilder som jag tänkte visa senare, har lagt upp dom på instagram för er som vill kika där! Heter johannalouisa87 där!

Glossybox

Något som jag är riktigt sugen på är att börja prenumerera på glossybox, detta innebär att du får en en så kallad "glossybox" hemskickad en gång i månaden med 5 st produkter, det kan vara allt från hårolja, brynfärg till parfym. Med boxen får du ett litet kort vad jag vet som förklarar produkterna! varje produkt är i ett litet format men är ändå värda mer än vad du betalar för den! detta kostar 139:-/mån och kan sägas upp när som helst. Du kan även välja att betala för fler samtidigt! Sånt tycker jag är kul! :) Gå in och kika HÄR om ni är intresserade! Det får nog bli en liten prenumeration för mig iallafall, läser Lindas blogg dagligen (grym makeupartist) som visat en del av vad som kan följa med, inte fy skam!

Det här med arbetsskor..

Jag har som sagt sedan några år tillbaka problem med ryggen, har på senare tid även fått ont i ischisas. Inte skönt alls.. Försöker underhålla ryggen med massage men inte alltid man får till det så det blir regelbundet. Sedan har jag börjat träna mer styrka än förr för att stärka upp bålen, men ja.. Det är fortfarande ett stort problem jag har, värst är det när det strålar och spänner ut i bröstet. Brukar jobba i vanliga skor, men har insett att det inte går. Så idag har jag på mig ett par nike, menade att träna i men ger ett mycket bättre och skönare stöd. Har tänkt att köpa par tofflor som jag kan traska runt i här! :)


Vardagslyx.

Jag och Victor har faktiskt ett litet system som vi följer varje månad när det handlar om mat, vi storhandlar en gång och kompletteringshandlar en gång. Till det har vi ett matkonto med två visakort där det alltid finns pengar till det, riktigt bra tips till er som bor sambos och inte har fått någon ordning på det där ännu. Varje månad för vi över en fast summa var dit, så vi vet att maten alltid är "betald".. sedan är vi såna som värderar ett fullt kylskåp, och lever kanske inte som "vanliga" studenter i matkostnader. Men då är vi inga partynissar någon av oss heller ;) ibland får man helt enkelt prioritera vad man tycker är viktigt! Går ut mycket mindre nu än förr, rent naturligt på grund av att jag träffade Victor och njuter av hans sällskap en Lördag kväll lika väl som jag skulle kunna gå ut med vännerna!
 
Tillbaka till vardaglyxen, igår var vi iväg och handlade omgång nr 2. Vilket blev nästan mer än första, haha! vi kände att vi ville unna oss en del god mat nu när vardagen nästan bara handlar om jobb. Så vi fyllde vagnen med grilltillbehör och gott kött, detta fixade vi till på kvällen genom att grilla ute på balkongen. Mysigt! Menyn bestod av marinerat kött, grillspett med rödlök och paprika, haloumiost som vi grillade, beasås och en sallad med fetaost, oliver och sockerärtor - till det en italensk sallads dressing! och självklart pommes! DET VAR SÅ GOTT!! kanske det godaste jag ätit på länge! Under dagen var vi även iväg och hämtade köksbordet som vi fyndade på blocket i veckan, ett stort i furu med 6 st stolar för endast 300:- :) hur bra? Detta ska nu slipas, och betsas i vitt! tills dess var jag iväg och köpte en stor duk som täcker hela bordet, hehe. Ska även investera i nya sittkuddar, har dock inte bestämt mig i vilket mönster eller färg än, men det lutar åt något med både vitt och grått i! så det matchar resten av lägenheten på något sätt..
 
Står på jobbet, så ska fortsätta att jobba! :) Hörs senare, då tänkte jag tipsa er om glossybox!
 

Trött!

Hej på er! Gårdagen var jätte trevlig, god mat och härligt sällskap! :) kul att träffa alla igen. Kvällen slutade dock sent, somnade säkert vid 03.30 efter vi fått i oss lite nattmat som Victors mamma var go att skicka med ;) idag är jag riktigt sliten här på jobbet, har dock varit lugnt så det är inte många som sett mitt bleka tryne haha! Ledig imorgon iallafall, skönt!! Sedan jobbar jag varannan dag fram till helgen, två veckor kvar innan två veckors semester! Efter jobbet ska jag hem och gosa ner mig framför en film..


Lördag

Hej hej! Befinner mig återigen på jobbet, än så länge verkar det vara en lugn dag. Inte så konstigt när det är mitt i månaden.. I eftermiddag är det dags för grillparty hos svärföräldrarna, känns så kul att även mina föräldrar kommer :) min moster Lotta ska köra ut oss, som även är min körhandledare så jag ska köra dit faktiskt! Spännande med både mamma och pappa bak i bilen ;) haha! Ska nog gå bra.. Igår fixade jag även spontan ombre på Lina, blev riktigt bra! Har tyvärr ingen bild att visa, så janliden om du läser detta skicka gärna över en bild :) vi använde oss av mocca och varm natur, blekte upp topparna några minuter för att få mer effekt då hon var ljusbrun i det övriga håret. Nåväl, tillbaka till jobbet.


Framtidsvisioner

Börjar andra året i augusti och nu börjar man tänka till ordentligt vad man vill "göra med sin utbildning".. Jag blir som sagt utbildad beteendevetare med kanditatexamen i Psykologi - men själva programmet heter Vård och stödsamordnar-programmet. Måste som har frågat vad det innebär etc, och det är alltså den akademiska titeln. I veckan kom det upp en annons på arbetsförmedlingens hemsida, men vår utbildning som kvalifikation och den tilltalade mig verkligen. "Verksamhetsutvecklare" inom psykiatrin, det tror jag skulle vara något för mig! Har länge funderat på om jag vill jobba på "fältet" som renodlad samordnare.. och visst kan jag tänka mig det! men det är kul att se att utbildningen kan leda till fler saker än det. Jag vill ha mitt kontor, men ändå jobba nära brukaren. Samtidigt är jag sugen på att läsa vidare inom KBT, som är ett masterprogram på 2 år. Men kommer förmodligen känna att jag vill göra något annat när jag tar examen.. Som tur är har jag ändå några år på mig att fundera ut vart och hur jag vill jobba.
 
Dagen har förövrigt rullat på bra, Victors mamma blev bra! dock ett första steg till slutresultat, då hon hade mättat hår av flertal röda färger samt utväxt som vi ville ha mer åt det koppriga hållet som är hennes naturliga ton. Det är något man oftast behöver göra i fler steg! Hon blev nöjd iallafall, då är jag nöjd :)

Inte så aktivt.

Sämre uppdatering här, jobbar som sagt en del så det glöms helt enkelt bort! Idag har jag spenderar em/kväll hos Isabelle, alltid lika skönt och mysigt.. Underbara barn som bara växer och växer, snart kryper dom! :) när jag kom hem hade Victor fixat ordning en sen med god middag, tapas! Tänt ljus och till och med förberett min matlåda tills imorgon, min kärlek! Han kan att.. Längtar tillbaka till resan, båten och havet! Så fridfullt och avslappnande att vara på en båt, stå på däck och titta ut över havet.. Nu väntar en jobbhelg med start imorgon, min svärmor kommer och ska få ny färg i håret. Kul, men är supernervös! Haha..


Tillbaka!

Haft ett litet uppehåll, helgen i Danmark och Göteborg var jätte mysig! Tråkigt nog regnade det mestadels av tiden.. Men ändå skönt att komma bort. Jag och Victor har funderat på att ta oss iväg igen en helg, eller natt till Göteborg innan skolan börjar.. Får se vad som hinns med helt enkelt. Jobbade igår och varit ledig idag, jobba imorgon igen så har faktiskt redan krupit ner i sängen :)


Snart helg och minisemster!

Några timmar kvar tills jag lämnar butiken för en helg i Göteborg och Danmark! Ska bli så mysigt! Hoppas att vädret håller i sig, yr visar regn men det tänker jag bortse ifrån! haha, sol vill vi ha!

Världens goaste Alve!

Fick två kort av Johan igår på min lilla brorson Alve, Han ser ut som en liten gubbe! haha men otroligt söt. Bilden under är på Alve och storasyster Molly - som jag även är gudmor till. Tiden går så fort..
 
 
 
 

Äntligen!

Efter lång väntan har håret äntligen kommit, nu får vi bara hoppas det blir bra! Det är väldigt lockigt, och ser därför både kort och lite ut, men efter en toning så lär det dra ut sig lite både på längden och lockarna! Spännande, Denise ska sätta i det på mig imorgon! 
 

Ombre

I helgen som var fixade jag en ombre på min vän Sandra, det började med en KATASTROF då hennes löshår blev ett enda stort trassel efter schamponeringen, jag menar inget "vanligt" trassel utan här pratar vi dreads, en stor fet dread. Panik på oss båda, men det löste sig tillslut efter några timmars slit med hjälp av Kajsa. Löshåret klarade sig förvånansvärt bra trots allt! Använde natur och mocca i botten, Sandra tyckte att längderna först blev något kalla så därför la jag även en guldblond toning på dom! Här är resultatet :) min första ombre, lite trixigt må jag säga men det blev bra tillslut. På första bilden är håret bara torkat, och inte stylat ännu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Då var helgen snart slut, gör mig inget alls att spendera denna regniga Söndag på jobbet! Jobbar även imorgon sedan är jag ledig några dagar, Ser fram emot helgen då det väntas en liten semestertur till Göteborg/Danmark som sagt :) Hoppas bara det blir fint väder? Längtar efter att ta ett glas vin ute på någon mysig uteservering! Helgen har inte bjudit på något speciellt faktiskt, mer än jobb och mys med mannen. Åkte och handlade igår efter jag slutat jobba, blev nachos till middag vilket inte är något ovanligt.. en film och sedan vid 23 var jag trött som en gris, inte heller ovanligt haha. Får hoppas att det är lite folk i butiken idag, trots vädret! :)



RSS 2.0