Testing testing.. Fixar håret på linda :)

img_9731 (MMS)

Testing testing.. Fixar håret på linda :)


Lördag

Sammanfattar dagen; jobbat 10-16, mötte sedan upp Jonna för en snabb kaffe.. Vidare hem till Kim, för en halv öl och en cigarett för att sedan åka hem och diska, dammsuga, och laga mat. Nu ligger jag och kollar på star dust, äter jordgubbar och dricker coca cola medans jag tvättar upp all min tvätt. Lugn helg för min del, jobba imorgon igen! Hoppas ni är ute och gör stan osäker ;)

Jaha.. Jaja

Jag har försökt läsa en och samma bok hela dagen, började med att jag somnade med den i ansiktet.. tänkte, ja nej men en vilopaus kanske behövs. Sover 1 timme, vaknar tar upp boken men somnar på vägen? Så jag vaknar 30 min senare med boken över mig. Sätter mig upp, lika trött för det.. Har ännu inte lyckats ta mig genom hela boken, jag har seminarie imorgon men har verkligen inte ork att läsa mer, dock måste jag.. Funderar på när jag ska börja känna mig som mig själv igen, haha! Det har varit mycket för lilla mig på senaste. Hade en jätte trevlig kväll med Bella igår, rödvin och kasslersallad, för många cigaretter och djupa samtal.. Nej, fanimej seminare imorgon! Måste läsa, och reflektera över penisavund och andra märkliga ideér innan jag somnar.

Onsdag

Idag är jag drettrött, tvärtrött! Jag tyckte synd om mig själv imorse när mina 5 klockor försökte få liv i mig, det går ta mig fan inte att väcka mig på morgonen på ett normalt anständigt sätt, för då vaknar jag inte. Det är Jonna och Sandra som har lyckats väcka mig, genom att att försiktigt säga mitt namn. Hur kommer det sig? Då har dom kastat kuddar, killat mig under fötterna eller rent av sagt skrikit till mig innan men nej. Min hjärna går in i trots-läge och vägrar vakna, har även hänt att jag håller takten till väckarklockan med fötterna. HAHA! Men upp kom jag, efter lite om och men.. Iväg till skolan och har suttit på en våldsamt tråkig föreläsning i fyra timmar, läraren hade ett och samma tonläge under hela föreläsningen.. Slutade med att jag i vanlig ordning underhöll mig själv med min sjuka humor, Isabella som satt bakom fick ta emot ett och annat sms som gjorde att vi båda bröt ihop.. Nu har jag precis ätit lunch, och ska läsa inför seminariet på fredag, "Psykologi och Kön".. kommer bli väldigt intressant, eller? Peppa mig! Känner jag mig själv rätt så kommer jag somna med boken i ansiktet eftersom jag är en svårt trött människa. Dom senaste två veckorna har varit så konstiga! På många olika sätt..

Musik som framkallar minnen

För min del kan viss musik ge mig ren SKÄR ångest, musik som lockar fram minnen och obehagliga känslor som är förknippade med minnen, ibland kan jag inte ens komma ihåg vad det är som gör låten så vidrig. Jag har precis funnit mitt absoluta favorit album som jag lyssnade på när jag var yngre - på youtube. Men denna gången är den ingen ångest, utan tvärtom, jag kliver tillbaka till dåtid och njuter. Alla problem som man fått efter den tiden släpper, och man är där istället. Jag borde sova, men kan inte sluta njuta.. Tecno Fes 2, med Gigi d'agostiono är det förövrigt, jag hade skivan hemma, den försvann tyvärr med alla andra saker 2005 men jag kommer till och med ihåg hur jag satt och målade glitternagellack på fodralet, Jag och Isabelle satt alltid med en varsin snäcka på lektionerna.. ååh, ljuva tid!

Jajjemän..

Jag är tillbaka, Denna veckan har jag varit frukstansärt disträ, orkeslös och passiv. Fråga mig inte varför, men jag blir "såhär" kanske 1 gång var 6e vecka på sistone, slarvar.. och lägger mig liksom på autopilot. inte bra hörrni! Jag lovade Linnea att berätta om min studieplan, och det ska jag göra :) inte i detta inlägg men det kommer! till er som är intresserade :) Så vad har hänt.. Mitt hår! mitt hår har definitivt hänt! Jag blev sugen på lite mer mörka slingor som jag skrev.. Min kollega drog  upp tunna slingor i en hätta och så la vi en brun färg, men.. dom blev gröngråbrunsvarta! KATASTROF!! Det var längesen som jag kände en sådan panik i kroppen förut, panikångesten var total kan man säga! För er som aldrig har haft ångest, eller panikångest kanske inte riktigt förstår men det gick nästan över till fysisk smärta. Haha, pga håret.. jag vet, men mitt hår är viktigt för mig! Det slutade med att vi fick lägga i en varm, mörkbrun färg i hela håret för att täcka slingorna. Jag har fortfarande inte vant mig vid det bruna, då det var flera år sen jag var mörk sist.. + att jag trivdes som fisken i vattnet med att vara ljus! Men jag tycker om det mer och mer, sen är det en toning som med tiden kommer rinna ur så då får vi se vilken väg jag väljer då helt enkelt :) Igår fixade jag även Jonna i håret, gjorde ljusa slingor och sedan la över en kall toning, hon blev bedårande! Have a look! :)
Vad tycker ni? Just det, jag klarade hemtentan!! I'm glaaad!

Tisdag mina vänner

Ja, då var det tisdag.. jag sitter fortfarande i min morgonrock, som förövrigt behövs att bytas ut, till en mycket skönare variant som går att stänga. Nu känner jag mig som en man, bara stora boxershorts som fattas här under haha! Jonna kommer snart hit och ska dricka kaffe med mig, sen är det dags att skriva hemtenta. Gör jag något annat? men snart är jag 30 p rikare, en delkurs kvar nu. Sen har jag "sommarlov" innan allvaret drar igång på riktigt. Igår efter jobbet gick jag och Jonna och åt god deli på Valfrids, kvällskaffe på det.. Kvällen och halva natten spenderade jag hemma hos Marcus, kollade på film, och tryckte i oss choklad. Fram till 02 låg vi som äppelmos i soffan medans han var helt isnöad på min iphone, inkl alla appar där man kan mixa musik. Stör aldrig en man som spelar spel.. Nu tillbaka till mitt kaffe, ha en bra dag!

Måndag

Vill tillägga till förgående inlägg att jag absolut inte har några förutfattade meningar, fördommar eller tycker detta umgänge suger på något vis, så glöm inte att bjuda in mig nästa gång det väntas en "crazy kväll" .. Haha, lämnar ämnet där. Har jobbat hela helgen och passade på att fixa Emma i håret, hon sitter nu på flyget till Egypten med sin pojkvän. Ska inte lägga till något ironiskt som "Jag är inte alls avundsjuk.." Jag är nöjd över veckan som väntar, jobb idag och sedan föreläsningar, och hemtenta men jag hade väldigt gärna velat åka utomlands, inte nödvändigtvis sol och bad semester. Jag får se fram emot resan till London i sommar helt enkelt!  Än så länge har jag kaffetimmar kvar här hemma, är dom inte underbara? Dom timmarna på morgonen som man bara har för sig själv. Det jag gjorde med Emma var att lägga en bottenfärg, (5W) som står för en varm brun med en femma som utgångsläge. Hon var något ljusare än så, men jag tycker det är snyggt när botten är en nyans mörkare så blir det ett fint "djup" i färgen, över det lade jag guldblonda slingor.. Voila!


VIP:en

På beställning, ett nytt iakktagande. Mycket för att jag för tillfället behöver stimulera mig själv, men något roligt och underhållande efter jag har grinat konstant i 2 timmar till en film som i sin tur plockade fram allt annat hos mig som kanske bara ville ut, grinas över, bli glad över, vara ledsen över, vara rädd över. Ja.. som det kan bli när en känslig, och blödig människa som jag tittar på ps. I love you en söndagskväll.

Nåväl, denna gången tänkte jag prata om Karlstads VIP-elit, vi har dom främst på blue moon bar. Det fina folket minglar på koriander, vill gärna göra entré med innepinnarna och som "är något" i vår lilla stad. Sedan ska det minglas, för att visa hur många man känner, och dom man känner ska helst också vara innefolk, annars kanske den personen bara får en hemskt tillgjort leende eller i bästa fall 5 minuters kall prat så som " åh, gumman vad fin du är, vi måste verkligen fika någon dag.." Vi vet alla att den fikar aldrig kommer äga rum. Ja, tillbaka till ämnet. Vi har heller ingen VIP-elit på krogar som harrys och ankan, (oftast) eftersom personerna som hänger där bara är ute efter öl och "gött sällskap" snarare än att synas och bränna hela månadslönen på sprit. Tempel kan duga till VIP-hak, om det är något speciellt. Då håller man sig till VIP-hyllorna på sidorna av det hysteriska dansgolvet, efter någon timme är du mogen att kliva förbi repet och hälsas på någon du känner. För att sedan inta din plats igen, lagomt till att mingelfotografen kommer. Jag inriktar mig på blue-moons elit, (Nöjes funkar också, ibland.. det ska då helst vara en house-dj konsert av något slag) borden är reserverade från början, gärna i smeknamnform så att det märks att du hör hemma där, du är ofta där - alla vet vem du är. Är det extra mycket folk i sällskapet: BOOOM!! två eller fler bord är reserverade. Det brukar oftast vara en större andel män, som tillhör eliten. Minst ett kärlekspar, och det är då tjejkompisar till flickvännens om utgör majoriteten av det kvinnliga sällskapet. Efter några timmar beställs det in mer sprit, mer dyra drycker (i smyg försöker sällskapet höra med bordmedlemmarna om dom kan sponsra med en hundring var, det blev attans dyrt ändå.) Den yngre generationen börjar nu lockas till bordet (tjejer), får ett champanjeglas var och känner sig stolta för att blivit utvalda att få delta i kalaset, det är då lätt hänt att det uppstår irritation bland orginaltjejerna vid bordet för att dom absolut inte vill bli ersatta av yngre, fräschare bruttor. Alltid lika skönt när ishinken välter av misstag i någons knä, eller att en drink hamnar utanför glaset ner mellan någons tuttar. (Mycket klantigt, men det var inte meningen..) Sakta men säkert avlägsnar sig dom yngre tjejerna. Och så var det bara eliten kvar, men det är nu alla känner sig extra snygga, populära och inne. När det kommer en höjdarlåt som ex "Riverside" med sidney samson ställer man sig upp och kör en vevande "uns uns-dans" tillsammans, "vi har så otroligt kul! ALL-IN BOOM!!" åtminstone så ska det se ut som man har det. Det är inte helt otänkbart att det finns någon i sällskapet (oftast en tjej) som alla (eller någon) vill vara vän med, lite extra sådär, ställa in sig och passa in för att leva upp till idealet av en inne-pinne. Det är fullpott om man lyckas hamna på 100 egocentriska "vi två" kort tillsammans, som man sedan ska lägga upp i sin blogg. Alla ska se, vad bra vänner ni är helt enkelt, det komiska är att det inte är någon skillnad på kort ett och kort hundra, eller dom i mellan. Jag har glömt männen, du känner igen detta herrskap genom att leta efter väl i ordninggjorda frisyrer, skjortor och ibland en kavaj lite halvavslappnat uppknäppt över en t-shirt samt väl arbetad solbränna. Kan hända att två i sällskapet sedan under natten/efter-efterfesten hamnar i drömmarnas vakna värld tillsammans, det ältas fram till nästa helg då det faktiskt kan kännas riktigt bra att du skaffat dig ytterligare en tillhörighet. Passa dig bara för att du inte tar någons ex, någons flirt, eller någon kyss för då är det mer eller mindre kört. Visst, jag erkänner att jag mer än sällan är drabbad av fylleångest men den är nog inte lika påtagliga som för den som brännt mer än halva lönen på en utekväll, fan.. hyran är inte ens betald än. Bäst att höra med chefen om du kan jobba några timmar extra på ställningen den här veckan, eller dra ett extra rör. Har man tur, kanske man lyckats lagt ihop så det bara saknas till hälften. Damerna har inte detta problem, eftersom gratis är gott.

Ge mig förändring

Det räckte tydligen inte att åka utanför stan ett par dagar, som för övrigt var hur skönt som helst.. Jag är en rastlös, onöjd själ. Det är precis vad jag är, ge mig förändring! jag menar inte allt, jag syftar på specifika saker som jag bara vill ändra på, förändra, förnya! Saker som är i process som jag vill ska gå snabbare, förändringar som ligger framför mina fötter som ändå känns svåra att genomföra, saker som jag inte orkar ha i mitt huvud med andra ord. Jaja, ibland får man vara bitter. Det löser sig.. det löser sig sa ja!

Åker på semester

Åker på en liten "semester" onsdag-fredag, ska besöka Göteborg, Halmstad och Malmö! Välbehövligt känner jag, och det ska bli så skönt att komma utanför stan om än några dagar :) återkommer när jag är hemma med ny energi.

Resultat

Värdelös uppdatering, jag vet! Men har haft en del annat att tänka på :) Tänkte visa er hur håret blev, lite ljusare än vad jag hade tänkt mig men väldigt nöjd! tror att jag ska göra lite mer mörka slingor nästa gång, är sugen på att bli lite mörkare ändå. Vad tycker ni?


Förändringar

Jag älskar förändringar, små som stora! men jag fylls med energi när något nytt händer. Jag insåg herromdagen att jag inte längre passar i superblont hår, och eftersom jag är rödlätt i mig själv så är det svårt att bevara en isig kall färg länge! Därför har jag nu bokat tid hos frissan på fredag för att återgå till mina mörka slingor jag hade i våras. Jag älskade den färgen, den här gången är jag dock lite tuffare och kommer begära mer av det bruna. Sist lade vi mer mörkt i underhåret, det ger ett djup i färgen! Så det är även min tanke denna gången. Idag blev jag även ägare av en iphone 4, som jag funderat på under en längre tid.. Jag har under kvällen försökt lära mig hur den fungerar, installerat och donat. Än så länge väldigt nöjd :) Nu är Jonna här och dricker en kopp te med mig, hon var för söt när hon knackade på dörren i em, eftersom mitt förra simkort blev inaktiverat några timmar hade jag inte svarat på telefonen och detta gjorde henne orolig! min fina vän v. Upp till skolan imorgon, 07.00 och vid 12 ska jag ut och övningsköra med moster igen, nu ska det gå undan!
Konstraster mellan platinablond och mörkbrun! Skiljer några år imellan :)

Deep thinking

Idag är det en bra dag, inte av några speciella anledningar. Dagen kunde börjat bättre, la ihop ögonen 04 inatt efter att jag brottats med att sova i flera timmar.. typiskt mig, riktigt typiskt mig när jag ska upp till skolan 07. Ingen lycka med att ta sig upp denna morgon med andra ord. Men idag fyller min goa mamma år! och i mina ögon blir hon bara vackrare och vackrare för varje år som går, som jag tidigare sagt så är mina föräldrar oslagbara, även min bror Johan! Dom finns där vid min sida när jag faller, hjälper mig upp och håller mig stadig när jag inte längre kan stå själv. Det spelar nog ingen roll, vad jag skulle göra eller ge dom så skulle jag aldrig kunna ge hälften så mycket tillbaka som dom har gjort under åren. Som många andra så hade jag det otroligt jobbigt under tonåren, och även upp i det tidigare vuxenlivet, det har varit en lång och jobbig väg till att få ordning på allt, och än är det mycket kvar att tampas med men jag har kommit ut på andra sidan! och det är med hjälp av dom. Sedan kan man inte förvänta sig att livet är en dans på rosor, det kommer alltid finnas taggar i rosbusken, det handlar om att ha verktyg att kunna tackla dom. (jag älskar metaforer..) Jag är mer stolt över dom, än vad jag är över mig själv och är så tacksam för att jag är en del av denna familj som på alla sätt är underbar. Ska göra mig iordning och trampa in tilll stan och besöka bla jobbet, kommer sedan spendera kvällen med att läsa om barndompsykologi.. Vad gör ni idag? Fikar? ;)

Kul!

Vad kul att ni är fler och fler som kikar in här! :) blev glatt överaskad av dagens ökning!

Fikastunden

en ny betraktelse, jag fick mersmak på mitt omstyckta inlägg om hur vi lever på helgen. Med snusen under läppen, och kaffekoppen brevid mig började jag fundera på hur vi tjejer "fikar".. eller vi fikar inte egentligen, vi dricker en mellan kaffe med mjölk eller en skummig kaffe latté, är du inte kaffedrickare tycker du inte att det är lika kul att fika helt enkelt, du dricker då en coca-cola i miniformat med sugrör eller smuttar på ett för varmt te - grönt te. Vi röker, dricker kaffe, och röker ytterligare en cigg. Känner oss lite extra stekiga nu när det är sommar och vi får bära våra nya pilotsolglasögon från ray bans, antingen så har du pengar nog att köpa dig ett par egna eller så har du hittat dom på en efterfest, en öppen gata eller varför inte på planet på gardemoen där du jobbar natt. Vi som inte gillar att spendera pengar på solglasögon köper oss minst två par från H&M, eller gina, eller glitter. Helst blues brothers stilen, jag har ett par egna! och tycker jag ser grymt bra ut i dom. Tillbaka till vad tjejer faktiskt pratar om, jag har redan nämnt en hel del i mitt förra inlägg om helgen. Vi analyserar alltså helgen som varit, utifrån alla olika perspektiv. Men vårt främsta samtalsämne måste vara - MÄN, i vissa fall killar. Med andra ord dom som inte visat bevis på att vara vuxna ännu, dom vill jag kalla killar eller varför inte pojkar. (måste få inflika att jag just nu har frukstansvärt roligt åt mig själv..) Bara för att jag driver med allt och alla innebär det inte att jag utelämnar mig själv, vetskapen bottnar väl förmodligen i erfarenheten? ;) Nåväl, det är inte ofta man har ett samtal som kretsar kring hur b r a man har det med sin pojkvän/sambo/ment to be, utan här analyserar vi det vi tycker "känns" fel eller konstigt, det vi stör oss på, det vi vill ändra på, och det vi vill ha svar på. För det är inte ofta vi har just svar! därför hittar vi på egna anledningar som vi själva anser rimliga. "Varför hör han inte av sig?" .. är en vanlig fråga, när du exempelvis har hittat en stjärna i dimman och ni har tillsammans upplevt ett romantiskt-movie-night. Våra svar är, "Han är kanske blyg".. "Han kommer höra av sig tids nog, ge honom lite tid" .. "Va inte för på, då blir han rädd, avvakta".. "Han har säkert mycket att göra!".. eller, haha.. "Han hör nog av sig till helgen" .. Självklart kan dessa ovanstånde förslag stämma, men om det inte gör det har vi jävligt svårt att säga "Han är inte intresserad".. "Han är nog inte ute efter samma sak som dig"... istället för det så säger vi "Nej, vilken idiot".. "Skit i honom, han är inte värd dig".. "Visa honom att du inte bryr dig" och framför allt: "Hör inte av dig".."Skit i honom, gå vidare".. Samtalet blir såklart som hetsigast om mer än en person i samtalet upplever samma ångest. "Vad har jag gjort för fel?".. Sen när helgen har varit ännu en gång, då ska vi dö tillsammans över kaffe koppen eftersom vi förgäves har försökt nått denna man på fyllan.  Samtalet pendlar vidare, vi lämnar männen åt sidan ett tag, och pratar om andra djupare saker.. vad vi mår dåligt över, våra komplex som vi ska göra något åt. "Jag måste börja träna.." eller.. "Jag har funderat på att göra en bröstförstorning".. den i sällskapet som redan har gjort detta ingrepp, (som jag).. agerar förstående och uppmuntrande, vi disskuterar hur lån ska tas, vilken klinik som är bra och framför allt: vilka i stan som redan har ett par silikonpattar, eller som har injecerat läpparna. Det älskar vi att disskutera i alla tider, (jag med..) Vi gör sedan en avstickare och disskuterar stans andra kärlekspar, nya som gamla flammor, våra ex, vem som varit otrogen och helst med vem. Vem som är gravid, vem som fått barn eller vilka som försöker bli med barn, Vi har självklart då en åsikt om detta. Vi blir peppade av varandra att besöka sats, friskis eller någon annan träningsstuga eftersom vi vill vara snygga till beach-2011, samma visa var det beach-2000. Men hey, i år lyckas vi? Säger vi och tar en klunk kaffe, och saknar kakan vi aldrig köpte. Självklart innehåller våra fikastunder mycket mer... Avslutar detta inlägg med en killer-låt tillägnat till alla tjejer som just nu sitter och ältar över en kaffe, säkerligen på waynes uteservering i stan.


Tut tut

Längesen jag var så trött som imorse, trots sovmorgon så ville inte kroppen vakna! jag missade mitt käraste "våra bästa år".. eftersom jag somnade ifrån det, haha! det är så jag vill ha det på morgonen. Frukost, våra bästa år och efter tio med malou. Våra bästa år är ju egentligen ett fruktansvärt program, utan slut! En never ending historia med andra ord, inte undra på att dom byter skepnad i form av annan skådespelare lite då ochd då. Det har alltid stört mig! det ger inte samma "känsla" när det helt plötsligt dyker upp ett nytt ansikte. Idag har jag varit ute och övningskört med min moster, brände upp på stora vägen med en gång men kände mig alldeles för skakig för det, så vi åkte ut till flygfältet där jag fick känna på hastigheten och lära mig att växla ner! Växla upp har inte varit ett problem. Så nu känns det som jag bemästrar alla växlar, och är bara mer taggad för nästa tillfälle då jag vill komma upp i fart utan att skita ner mig!

Vi lever för helgen

ett konstanterade jag har är att Karlstad lever för helgerna, det planeras, disskuteras, analyseras, divideras och längtas inför kommande torsdag till lördag. Torsdagar är till för oss fattiga studenter, inkl moments på bluemoon vilket jag aldrig har besökt, har fått för mig att det inte ligger i mitt intresse med house-musik och alldeles för mycket folk från åldern 18. Så jag har hoppat det, sedan har vi fredagar då dom flesta under sommrarna sitter på stans alla uteserveringar från klockan 17, det dricks öl och beställs feting-burgare med pommes, blir lite småsugna efter några öl och beställer in chilinötter. Dom som är trötta efter veckans arbets/studiedagar går hem, och resten förgyller kvällen på ankan eller harrys. Sedan har vi lördagar, då är utbudet lite större och kan anpassas efter humör och ålder. Bluemoon, med en mils lång kö om du inte är frän och har gästlista/vip och får gå charmigt före i kön.. (där står helst jag) eller så går du till koriander, och minglar runt med en flasköl, redbull-vodka eller någon mjölkdrink. På onsdagar under sommaren kan man även skaka rumpa till Peter Siepen! Känner du att ovanstående inte faller dig i smaken, så kan du besöka tempel där du vistas i källaren med svettiga människor, och en drink mellan tuttarna, min tanke "tunnlar, mörka trånga utrymmen" med andra ord, gamla arena med en twist. Självklart kan du fortfarande steka på harrys, ankan. När vi är färdigsöpna ska vi till citygrillen, burgerking, Sibylla eller sjökvistens för att stå i kö, i ytterligare en timme! för att äta m a t. Vi tar sedan en svindyr taxi hem - för att vi har ont i fötterna eller helt enkelt inte tycker det är trivsamt att gå hem. (beroende på vart du bor helt klart) du kanske är extra fnittrig för att du har lyckats få sällskap hem. Eller så går du, eller cyklar - helst barfota. Vi får inte glömma efterfesterna, det ska nu supas ännu värre med ett härligt sällskap som alla är lika levnadsglada, du bättrar på din make för 10e gången sedan du för första gången sminkade dig, känner dig lagomt fräsch för att bemöta denna tidiga morgon. Antingen så ångrar du dig, eller så har du haft jävligt kul när klockan närmar sig 06. Sedan finns det idioter (enligt min mening) som fortsätter ett par timmar till. Vakna sedan på morgonen, du har drömt om vatten eller mjölk rätt ur paketet, sminket sitter kvar i hela ansiktet, du är törsig och hungrig, pizza eller någon annan fet rätt väntar. Hoppsan, måndag igen. Du är sliten efter helgens "bravader" och nu ska det skallras om vem som har gjort bort sig, vem som blev för full, vem som gick hem med vem och vad du har ångest över. Kanske är din mobil full med sms som du inte borde skickat, samtal du ringt efter 04. Härligt!! Drick nu kaffe i mängder, varje dag på något café i stan och planera nästa helg!! glöm inte att köpa ny outfit, lösfransar och nya strumpbyxor som du lyckas göra sönder varje gång du använder dom... har du råd, unna dig ett par riktiga high-heels. Nåväl, nu ska jag laga mat.



RSS 2.0