Tenta (or) ångest.

Jag har förtillfället gått under jorden, har enbart jobbat och pluggat inför kommande tentor den här veckan.. Det är så mycket att det snart hänger ut en schizofren person ur mitt huvud, en med borderline ur näsan och en med impulskontrollstörning ur örat! Hemtentan har jag inte börjat skriva på än, men något jag måste om jag inte ska sitta där igen och panikskriva på torsdag. Fan det är så intressant men så oändligt mycket att det bara blir frustrerande..

Idag har jag plugga halva dagen, och sedan jobbat. Kim kom för att få håret fixat, och senare Jonna så arbetspasset gick ändå fort. Hem och lagade mat, och sen har jag bara legat i soffan.. Victor hade städat när jag kom hem och var igång men tvätten, så skönt att jag slapp det! Känns som jag har axlarna uppe vid öronen konstant, jag är trött konstant. Jag behöver massage och en veckas sömn tror jag, haha! Det är bara att försöka tänka positivt och göra mitt bästa helt enkelt.

Mamma kom med en bunt foton förra veckan, som många av er vet så finns det inte så många foton kvar från förr i min familj. Dessa var från min mormor, så kul! :) Jag är 5 år, Johan är 9 år äldre (min bror) så han är runt 14 år här. Då var vi inte så stora minsann..


Halvkass dag.

Har kännt mig smådålig idag, hängig och trött, frusen och ont i kroppen, ont i magen.. Åkte hem direkt efter skolan och la mig i sängen, där låg jag i nästan tre timmar och läste. Känns lite bättre nu men det verkar ändå vara något.. Funkar inte att bli sjuk nu, har helt enkelt inte tid med det och min kropp orkar ärligt talat inte det heller! Får hoppas att det bara är något litet som försvinner snart.

På tal om något annat, lika tråkigt. Räkningar! Den här månaden drunkar jag i dom, det kostar att vara sjuk ska jag säga! Mitt i allt så var jag tvungen att göra ett besök hos tandläkaren också, 2400:- är den räkningen på, 1400:- till sjukhuset och andra läkarbesök, 1500:- till litteratur. Det är bara tre, sedan har man sina 'vanliga' räkningar på det. Tuur att det gick att lösa medicinerna åtminstone, annars hade det varit 1200:- till.. Jag går under i räkningarnas träsk, drunkar rent av sagt. Bli aldrig sjuk, laga aldrig tänder.

Till något godare, min nya favorit i matväg är pesto! Har underskattat denna 'krydda', funkar till väldigt mycket! I såser, på lax, eller som tillbehör. Idag fixade vi lax i ugn och pressad potatis och till det gjorde jag en kall sås bestående av pesto och cremefraiche, salt, peppar, italensk salladskrydda och citronpeppar. Receptet fick jag från Isabellas blogg (isabellaevita.blogg.se) som ofta bjuder på goda recept, lättlagade och nyttiga. Ändrade dock lite själv och använde inte kvarg bla..den blev jätte god, rekomenderas verkligen! Nästa gång ska jag testa den till kyckling.


Klar för idag

Precis krupit ner i sängen, trött som ett as men ändå inte så ska läsa lite ur nya boken en stund! Hittils verkar den bra, har hört att den blir bättre :) Dagen har gått i ett, först jobb sedan grupparbete, ner och 'bråka' med apoteket. Mitt högkostnadsskydd har tydligen gått ut och börjat om på nytt, med andra ord kostade mina mediciner 1200:- för en månad, fan att det ska vara så dyrt! Nästa gång blir dom hälften så dyra and so on men ändå. Tur att jag fått frikort inom öppen vården iallafall! Har fått så mycket räkningar så det är inte sant.. Efter det tog jag en fika med Jonna och pratade ikapp lite.

Till samtalet från läkaren så var det tyvärr inte så givande som jag hoppats på, läkaren som ringde hade inte mina provsvar på "papper" så hon kunde inte ge mig ett definitivt svar mer än att både blodprov och vävnadsprov visar på att det inte var en infektion som orsakade inflammationen utan snarare tvärtom, med andra ord så tyder mycket på att jag har chrons men jag får min diagnos när jag ska träffa min läkare på mag och tarm i början av november. Henne jag pratade med nu sa att jag kommer ha kontakt med henne vid eventuell operation, som jag självklart hoppas att jag kommer få slippa. Sådant är svårt att uttala sig om, eftersom man inte kan veta hur framtiden ser ut på förhand. Så jag får helt enkelt vänta lite till, det hade jag på känn också faktiskt. Dock ställer jag in mig på att det är såhär nu, och hoppas inte på något annat. Imorgon väntar en dag i skolan, börjar efter lunch så får lite sovmorgon iallafall! Lite fler bilder från i helgen ;) 

 


Måndag

Godförmiddag! Befinner mig som tidigare nämt på jobbet, det har börjat suga lite i magen inför kommande samtal i em.. är inte nervös men det känns såklart lite oroligt i kroppen ändå. Efter jobbet ska jag direkt till skolan så jag hoppas inte jag hinner få samtalet på bussen, det har hänt allt för många ggr nu och det är inte kul att inte kunna prata i klartext. I helgen köpte jag ett nytt läppstift från make up store i färgen "'Magic" det är en kall lila ton till skillnad från mitt andra som har varma undertoner. Jag älskar det! Passar på att inviga det när jag jobbar ;)

 

 

Har tagit kortet i instagram så färgen är något kallare än vad som syns på bilden!


Today

Vaknade upp imorse och var lite lätt bakis faktiskt, var väääldigt länge sen känns det som! Gårdagen var jätte trevlig, god mat och mycket vin ;) både moster och bror med barn och sambos var med, alltid mysigt när många samlas. Vi skulle egentligen tagit en tur till stan idag, men ingen av oss orkade så vi har planerat att ta en dag till lön istället (lite roligare) .. Ganska frustrerande faktiskt att behöva planera dagarna för att kunna få tid till att 'umgås' i och med att Victor är ute på VFU så går vi om varandra. Vi tog iallafall en promenad istället, köpte en latte påvägen. Fick även en bok som jag länge velat ha ;) har hunnit läst ett kapitel under kvällen. Nu har jag kokat grönsakssoppa tills imorgon och strykt, vilket jag är värdelös på men det blev snyggare än innan åtminstone. Lång dag imorgon, jobbar 10-14 sen träffa min basgrupp 14,40 på uni för grupparbete sedan ringer även läkaren mellan 14-16 med provsvaren så snart ska jag bädda ner mig.


Mer nagellack!

Detta är det andra lacket jag köpte sist, inte lika fint som det andra men gillar färgen! Den är mörkila, återigen är jag inget proffs på att måla naglarna eller underhålla dom, men vad gör det ;) Depend nr: 115


Fredag - äntligen

Denna fredag är verkligen efterlängtad, veckan har kännts som en träningspass både i huvudet och i kroppen. Det märks att det är höst nu, höstterminen är alltid liite motigare. Har under dagen haft sammanlagt lite mer än 6 tim föreläsning, sista delen bestod av suicid (självmord) självmordstankar. Intressant men mycket för att avsluta veckan med är man redan är trött i huvudet! Skönt ska det bli med helg, ikväll ska vi äta tapas! Godisskålen är fylld och colan ligger på kylning ;) vi hade tänkt att åka till Örebro över helgen egentligen men det blev framflyttat så vi ska hem till mamma och pappa imorgon och äta middag tillsammans med min moster och hennes gubbe! Ska bli gott med ett glas vin :)


Kaffe och plugg

Har precis tagit kraft att komma igång med pluggandet, jag är så förbannat trött!! Jag har väl visserligen anledningar till att kroppen är trött eftersom jag fortfarande inte är frisk, som jag gärna vill tro! Idag fick jag iallafall "trappa ner" på kortisonet, så nu kan jag ta en kapsel mindre om dagen! det lilla som gör det brukar man säga, och det stämmer faktiskt. Nästa vecka ska jag iväg och ta prover inför kommande möte på mag & tarm, jag tror att jag blivit lite botad mot min blodprovsskräck på sjukhuset, det känns iallafall inte lika jobbigt. Men visst, klart jag skulle vilja slippa det helt men det är ju inget alternativ. Om det visar sig vara ett sämre besked på måndag så får jag nog förbereda mig på fler prover genom åren ändå så det är lika bra att försöka se över det helt enkelt!
 
Jag har varit i ett musikflow senaste timmen här hemma, jag fullständigt ÄLSKAR musik och jag blir som förälskad när jag hittar nya låtar som faller mig i smaken. När allt stämmer, när dom små sakerna gör hela låten! Jag får gåshud, och känner mig lycklig! Nu har jag totalt fastnat för två låtar av Van Halen, "Dreams" och "Can´t stop loving you" helt underbara låtar! Jag lyssnar mest på äldre musik, 80 tals rock eller vad man ska säga är en av favoriterna. Den här gången var det Kim som introducerade dom för mig, Tack tack tack!

Nytt från HM

Förnyade min lilla nagellackssamling i veckan, det fick bli bland annat detta lack från HM. Färgen heter "Midnight passion" och kostar 39:- det går lite brunrödlila, gillar det! Även om jag inte har direkt långa och välskötta naglar ;) det andra lacket var mörklila från depend, kostade bara 25:-

Annars idag har jag varit i skolan, filmvisning och disskussion kring schizofreni. Nu har jag precis vispat ihop en ugnspannkaka som snart är klar, spännande! Sist använde jag ett annorlunda mjöl (glutenfri) och då blev den inte helt bra så nu fick det bli vanligt mjöl.


Onsdag

Uuh sitter under filten i soffan och dricker kaffe, så kallt här hemma på morgonen än så länge! Så tråkigt med regn, vart tog dom fina höstdagarna vägen? Känns ju onödigt att fixa både smink och hår när man ska ut med cykeln i detta! Börjar skolan kl 12 idag, obligatorisk filmvisning så funderar på vad det kan vara. Fortfarande trött som ett svin! Men lyckades få undan en uppgift igår så det känns liite bättre..

Ringde sjukhuset i veckan och frågade vart mina provsvar tagit vägen, tydligen var det långa väntetider på patologen pga läkarbrist så därför har jag fått vänta så länge! MEN, på måndag ringer läkaren och ger mig mina svar. Känns bra att ha en dag att "se fram emot" så slipper man gå runt och höka över telefonen.


En besvikelse

Denna pennan var inte att hurra för, den var svår att få jämn och den smulade. Synd eftersom färgen är hur fin som helst!


Lördag

Hej på er! Befinner mig i skrivande stund på jobbet, jobbade även igår och då fick svärmor en omgång färg! Hon har sedan tidigare färgat håret själv med en intensiv röd färg som vi (jag) nu försöker få bort och klämma in mer koppriga och guldiga pigment. Lättare sagt än gjort, men jag tycker det blev riktigt bra igår! Gäller att våga ta i med både ljushetsläge och intensitet, igår blandade jag brunkoppar, koppar samt rödkoppar, samma blandning i botten fast med en gnutta natur och mörkare steg av samtliga. Nästa gång ska jag ta i ytterligare lite med kopparen! Har dock ingen bild, lite tråkigt.
 
I eftermiddag ska jag sminka Lina för utgång, hon ska ha en blålila klänning så jag har tänkt mig blanda några lila toner och använda en del svart, vi får se, kanske tar ett kort och visar hur det blev sen :) Efter jobbet igår åkte vi hem till Victors föräldrar och åt middag, otroligt god fisksoppa med aioli!
 
Victor åker till en vän i Örebro idag så ikväll ska jag ha myskväll med Nathalie, unna sig ska man!
 
 

Onsdag

Den här veckan är verkligen FULL, jag har så mycket att göra! Jobbar fre och hela helgen så lär få sitta på nätterna om jag ska hinna med allt jag har att göra i skolan.. Sedan tandläkarbesök som grädden på moset, usch! Jag tog mig iallafall iväg och tränade igår, gick all in och körde ett cirkelfys pass. Gick bra, men det märks i kroppen att det var ett tag sen! Väldigt svaga muskler, men det är bara att ligga i så är man snart tillbaka förhoppningsvis. Har dock sjuk träningsvärk idag, känner mig nästan sjuk! Nu ska jag krypa ner i sängen, fullt ös resten av veckan nu som sagt. Wish me luck!


Tacksamhet

För några dagar sedan fick jag varm känsla i kroppen, lycklig över att jag har så fina vänner runt omkring mig. Under den senaste tiden så är det främst två personer i mitt liv som har varit ett enormt stöd, som har hjälpt mig och brytt sig om mig på det mest genuina sätt. För det är jag så otroligt tacksam, när jag mår dåligt brukar jag tycka det är lättast att sluta mig och försöka hantera det själv, för att inte belasta andra. Min bror Johan är den som funnits där när jag varit uppgiven, rädd och ledsen, när allt kännts hopplöst och overkligt. Han har varit den som suttit i telefon med mig, varje dag och fått lyssna på tårar och panik. Han bevarade lugnet, när jag var som mest hysterisk. Det var en trygghet att veta att vi skulle prata igen imorgon, och dagen efter det. "Jag får älta imorgon igen, ställa samma frågor, vara lika ledsen om idag" och det gör ingenting.Han förstod att det skulle ta tid, att det var viktigt att möta mig där jag var. Han finns där även idag, även om jag mår bättre så är det minst lika viktigt för honom att jag fortsätter gå framåt och det är en av anledningarna till att jag mår bättre, för varje dag som går.
 
Sen har vi min vän Nathalie, som jag inte kännt mer runt ett år. Men som har blivit en av mina närmaste vänner, utan henne hade jag med stor sannolikhet inte klarat av att genomföra dom senaste tentorna. Hon har suttit i timmar och lyssnat, låtit mig bearbeta, vara arg, vara ledsen. Hon har visat sig vara en enormt genuin vän, som alltid finns där, som bryr sig helhjärtat om hur jag mår och har erbjudit mig allt stöd som hon kunnat ge mig. Det värmer så i kroppen av att någon faktiskt kan bry sig så mycket, utan att vilja ha något tillbaka. Tack Nathalie för att du är den du är, och för att du varit en enormt stort stöd för mig när jag behövt det som mest.

Lyxig Lördag

Idag har jag bara tagit det lugnt, kände småångest för att jag inte var ute i det fina vädret men jag orkade inte helt enkelt, det kommer fler fina lördagar! Men under kvällen hade vi bokat bord på Alfie i stan, till förrätt åt vi italienska delikatesser som det hette. Helt underbart gott, Oliver, parma, salami, mozzarella, tomater m.m. Beställde även vitlöksbröd med parmesan, också gott. Till varmrätt åt jag biff med pommes, bea och coleslaw och Victor åt plankstek. Efterätten bestod av kaffedrink till Victor, vanligt kaffe till mig och choklad. Självklart fick det bli vin till maten ;) allt var SÅ gott och helt klart värt att betala för. Nu är vi hemma i soffan, avrundar med ett glas vin till innan vi tar natten.


Fredag kväll

Hej och hå vad jag är TRÖTT! Varit igång sedan strax innan 07 och har hunnit med en hel del idag, känns i kroppen att det är fredag dock. Är ledig i helgen vilket känns jätte skönt, ska sova länge imorgon! Vet inte om det är på grund att jag är trött och lite hängig men magen har "kännts av" mer idag, ber till gudarna att det inte är något mer än så. Jag vet att jag inte är läkt ännu, men självklart oroar man sig över att det ska ta omtag trots mediciner. Har inte fått något besked ännu heller, också oerhört frustrerande när jag förväntade mig ett samtal den här veckan! Men icke, har ändå varit duktig på att inte tänka så mycket på det. Oavsett hur mycket jag vänder och vrider på det i mitt huvud så kommer inte provsvaren se annorlunda ut, med andra ord det finns inget jag själv kan göra för att påverka situationen. Den dagen, det samtalet. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, vill gärna känna mig pigg imorgon!


Onsdag

Hej på er! Ska snart åka iväg till skolan, ny delkurs som gäller - psykiska sjukdomar ll, ser fram emot att "börja om" och göra rätt. Jag lyckades komma ikapp förra men det var fan inte lätt, och än vet jag ju inte om det gick vägen heller.

Ännu inget samtal eller besed från sjukhuset, denna eviga väntan. Jag har försökt att lägga undan det, och bara koncentrera mig på mig själv. Jag kommer ändå inte kunna påverka eller ändra något resultat, ska därför inte bete mig som det heller. Jag mår ändå lite bättre, dagarna känns lättare! Jag har fortfarande inte börjat röka igen, dock har jag ett cigarettpaket i väskan och har sagt till mig själv att jag får om jag vill.


Ecotools

Idag investerade jag i två penslar från ecotools, hittade dom på affection. Ena är en concealerpensel och den andra för ögonskugga. Är supernöjd med den första men den andra funkade inte så bra som jag tänkt, var ute efter en pensel som är lätt att skugga med men denna var inte riktigt som jag ville. Dock passar den nog bättre till att applicera ögonskuggan istället så ska testa det! Har blivit en del pengar på smink, penslar och andra tillbehör den här månaden men kände att jag kunde unna mig det. Det är trots allt inte ofta man investerar i sådant, har under kvällen tvättat mina andra borstar och penslar så nu har sminkväskan fått ett lyft :) 


Gårdagens köp!


Make me up, please.

Ytterligare en inspirationsbild, älskar även denna makeup! Har vågat mig på mörka läppar nu och älskar det, kompletterade med en penna i liknande färg från MUS idag, tänkte visa inköpen i nästa inlägg. Dyrt för plånboken men jag kände att jag var SÅ värd det! Blev en ny ögonbrynskniv då min blev slö, ögonbrynspensel som jag hoppas är bättre än min budgetpensel och ögonbrynskugga. Bilden är lånad från lindahallberg.se i vanlig ordning, sotade ögon och ljusa läppar kommer alltid vara en favorit!




RSS 2.0