Från alert till trögt

Tog mig en sovmorgon idag, trots föreläsning. Min kropp ville helt enkelt inte gå upp imorse, så jag bestämde mig för att ligga kvar i sängen och helt enkelt inte gå till skolan. Brukar få dåligt samvete, men eftersom det händer mer än sällan att jag hoppar en skoldag så kändes det helt okej. Drog på mig mjukisarna och gick ut på en promenad med Marcus i över en timme, gick inte att undvika eftersom det har varit helt underbart väder idag! Hem för att laga mat, och betala räkningar.. Jag spyr på räkningar, och som alla andra tragiska inlägg som handlat om pengar så står jag fast vid att jag inte alls tycker om ordet ekonomi, jag blir nervös, orolig och deppig av pengar. Bortsett från när dom räcker till och blir över såklart ;-) Dagens middag bestod av fläskfilé, potatisgratäng och sallad.. nom nom, kändes nästan lite lyxigt för en tisdag! Sedan dess har jag legat och läst inför laborationen på fredag, druckit kaffe, läst lite mer.. och så kommer kvällen se ut, plugga!

Imorgon har jag unnat mig några timmar hos frisören som sagt, kul att få gå iväg och bli lite ompysslad! Jag har ju varken tid eller råd att åka till London, LA, thailand eller andra gottiga ställen så då får man hitta på annat helt enkelt! haha!
Dagens störningsmoment; två räkningar från landstinget från när jag var sjuk.. dyra, onödiga, och väldigt mycket i vägen. Vill i n t e betala men m å s t e.
Dagens ljuspunkt; Prommisen med Marcus, och att jag äntligen kännt att motivationen för träningen har kommit tillbaka. Pepp pepp!

Framtidsplaner

Dagen gick utmärkt, och faktiskt riktigt fort! Mamma kom in sista timmarna och fick sina slingor förnyade, mycket färg att runnit ut, så jag blekte upp mer slingor, la en bottenfärg och så fick slingorna en fin röd-kopprig nyans. :) Lite övertid fick det bli, men vad gör man inte för mamma? ;-)
Har tyvärr ingen bild, attans.. jag skulle ha dokumenterat!
Nästa vecka har jag möte med min studievägledare på kau, jag har redan sökt till hösten men vill ändå ha lite feedback för vad som skulle passa mig bäst. Detta är mina nuvarande alternativ:
  • Socionom, det är en otroligt bred utbildning som tillåter mig att jobba inom många olika områden. Jag vill jobba med mig själv som utgångspunkt, med andra ord vill jag kunna jobba självständigt. Skulle kunna tänka mig att jobba som kurator, mellan psykatrin och landsting. Skola, högstadiet eller gymnasiet. Socialen, kriminalvården, familjerätt och andra viktiga frågor. Jag vill jobba med männsikor, med ändå inte på "fältet" inom vård och omsorg. Eftersom jag redan jobbat många år tidigare som personlig assistent, vårdbiträde, kontaktperson och ledsagare. I år är jag inne på mitt 7e år som kontaktperson med en och samma person, lite häftigt eftersom jag bara snart är 24 :-)
  • Vård och stödsamordnare, är som ovanstående fast med inriktning på Psykologi, när jag har avslutat den utbildningen har jag en kanditatexamen med psykologi som huvudområde, och kan sedan läsa en master-utbildning inom kbt-behandling. Detta tycker jag också skulle vara jätte spännande! och ger möjligheter till att jobba inom likvärdiga områden, teraput exempelvis.
  • Doktorand, innebär att jag läser alla nivåer inom psykologi a-d nivå. (Jag läser just nu A-kursen) där med blir jag doktorand inom psykologi, och kan använda detta till att bli beteendevetare eller som min plan, bygga på med en forskarutbildning och ta "forskarkörkort" för att sedan forska och arbeta inom konsumentpsykologi. Enligt mig hur spännande som helst! Jag kan även jobba inom marknadsföring och produktutveckling, en föreläsare som vi hade förra veckan jobbade precis med det, han var universitetslektor samt doktorand. Just nu läser jag socialpsykologi i skolan, och inom det området finns det också en hel del intressanta ämnen som det går att jobba/forska med.
På hobbynivå vill jag även utveckla min passion för makeup, jag vill lära mig allt inom smink! alla snygga tekniker och trix för att kunna jobba med det "på sidan av" för det krävs också någon slags utbildning så att man faktiskt har en chans att synas utåt, annars är det svårt att jobba med.

Nå vad tror ni, om mina framtidsvisioner?



Mycket jag och Jonna, men det är ungefär såhär dom nytagna korten ser ut ;)

Tisdag

Skulle varit ledig idag, men min kollega blev sjuk imorse så jag hoppade in! Kanske blir så att jag blir avbytt lite senare av L så jag hinner med lite ärenden innan stan stänger med mamma som planerat. Bra med lite extra pengar i bössan helt klart :-) Har en laboration som ska vara inne på fredag, måste tillägna en dag åt den innan jag skriver den. Vi ska avgöra beteenden i det verkliga livet, utifrån hur vi själva agerar.. Lite spännande, men hade helst sett att den skulle vara klar nästa vecka, inte direkt att jag tänker göra det på jobbet. Skola imorgon, och fredag sen jobbar jag även fre-månd, pepp pepp! nästa vecka är lugnare :-)

Är otroligt sugen på att bli kallare i håret, och pratade genom detta med min chef imorse. Han hade ett mycket bra förslag som kommer göra mig mer pastellig, det gillas! Nåväl, hoppas ni får en bra dag!

Snark

Jag somnade som en sten i sängen när jag kom hem från jobbet, som vanligt när man somnar sådär så drömde jag bara konstigt, bland annat att min säng var ett litet bibliotek och jag tog hand om böcker under tiden som jag sov? jag var lätt förvirrad när jag vaknade och trodde för någon minut att dom hade "rensat" min säng på böcker. Och vart var alla? Haha! gick upp och åt lite fil, och nu sitter jag framför tvn. Är helt ledig imorgon, och det tänker jag vara på riktigt! jag unnar mig det, för att sedan ha en hel-dag med labb på onsdag och följande dagar.
Söndagen spenderades hemma hos Sofia, pannkakslunch följ av en trip hem till mina föräldrar och sen lite matshopping på maxi. Lördagen avslutade vi på bmb (blue moonbar) helt okej, i vanlig ordning en del folk. Somnade i soffan när jag kom hem.. Var möjligtivis lika snygg när jag vaknade som när jag somnade!

Jag och Jonna i lördags, jag ser tandlös ut jag vet.. haha!

Måndag

Skola och jobb idag, återkommer ikväll!

Härlig Lördag

Denna dagen har varit hur härlig som helst hittils, imorse åkte jag och Sofia upp till Forshaga för en ridtur.. hade en jätte snäl häst som tog väl hand om mig, det gick bättre än väntat! dock har jag ont i låren och rumpan nu och lär ha ännu ondare imorgon! haha, otränad (ska köpa träningskort imorgon faktiskt!) Efter vi var klara åkte vi upp till Mamma och pappa i stugan, fick kaffe och smörgås.. Mina goa föräldrar, ord kan nog inte beskriva hur mycket jag älskar dom! Typsikt nog så hittar jag inte sladden till kameran just nu så jag kan inte visa några kort från stallet men jag tog några kort med mobilen i stugan så jag bjuder på dom :-)
Nu har jag precis kommit in från en promenad ute i solen, gud vad mycket mer energi man får av sol! jag blir sporrad till att vara aktiv! soffan känns inte speciellt lockande längre. Ska snart iväg igen för att äta lite mat tillsammans med Sofia och hennes familj, pizza ^^

Pappa byggde ett solloft på taket förra sommaren!
Goa Mamma & pappa :-)
Pappa, när han mår som bäst! i sina dilevabyxor med spaden, i stugan :-D Jag känner mig stolt över att vara hans dotter, Mamma och Pappa är för mig personer i världsklass! Nu måste jag kila!

trist

Kom precis på, här hemma i min ensamhet att min tillvaro är riktigt trist för tillfället! syftar inte på människorna i min omgivning, dom är bäst på alla sätt och vis :-) MEN, det är så många som befinner sig någon annanstans i världen just nu, eller som nyss varit på semster. Thailand är poppis även i år, Vissa är eller har varit där, andra är i Las vegas, London etc etc. Och jag sitter hemma och pillar på min elräkning, och gnager på ett äpple - i Karlstad! Utan några som helst planer på att göra något kul inom snar framtid, jag ska plugga och jobba, tills skolan tar sommarlov då jag ska fortsätta jobba, tills sommaren är över då jag ska börja plugga igen.

Observera att jag stortrivs med att plugga, jag har funnit rätt väg i mitt liv! MEN, åter igen.. jag är i stort behov av att göra något kul, byta mijö, och se andra saker. Vardagen blir lätt trist, men det är inte bara att packa väskan och dra. Det finns det inga pengar till, och inte tid heller just nu. Så vad gör man? kör med copingstrategier och gillar läget? Det är som det är! Ser iallafall fram emot min ridtur imorgon, ute på landet! frisk luft, och lite mindre herrhagen.


En trött Johanna

Lyckades sova runt två timmar inatt, låg och snurrade i sängen, tittade på film, gick upp och och drack vatten, stängde av tvn, satte på tvn.. jag försökte med allt, men jag ville inte somna. Klockan ringde 06:45, jag snosade till 07:30 och fick i vanlig ordning bråttom. Jag har varit SÅ trött dom senaste två veckorna, min kropp vill inte somna och inte heller vakna på morgonen. Har haft en föreläsning i skolan till 12, och det bar det av in till stan för personalmöta/lunch vid halv 13, för att sedan börja mitt arbetspass kl 14! haha! hetsigt, men bättre det! annars hade jag nog varit ännu tröttare..

Johanna har varit inne på jobbet idag och fått sitt hår slingat, hon hade från början en mörk brun-röd färg som vi ville få lite liv i, så vi blekte upp en hel drös med slingor, och la sedan en toning över för att dämpa den "blekta" känslan! blev riktigt bra, det är verkligen en process att gå från mörk till ljus, speciellt om man har mycket rött i.. Men för att vara första omgången blev det lyckat tyckte vi båda :-)

Slutar kl 19 och ska då hem för att slänga på mig mjukisar och förmodligen spendera kvällen hemma hos Marcus, film och godis? ja tack!

Min goa arbetskamrat Linda har erbjudit sig att hjälpa mig med designen till bloggen, så snart kommer det hända grejer här! kul kul!

Dagens måltid

Wok med fläskfilé och jordnötter, mumma!


Nämnvärda bloggar

Emmelie har humor på elitnivå, och det är alltid en fröjd att besöka hennes blogg. Man säger att ett gott skratt förlänger livet, så vad väntar ni på? :-) Kolla in hennes blogg HÄR.

Linnea har en sann inspirationsblogg, med allt vad det innebär! hennes blogg hittar ni HÄR.
Nu har jag precis städat hela lägenheten, ska tvätta under kvällen så är allt klart sen. Nu ska jag ner och klippa grannen! Ha en fortsatt bra dag.

Tordag

Jag kommer alltid på smarta ämnen som jag ska skriva här, men när jag väl sätter mig ner och ska skriva så minns jag ingenting. Just nu sitter jag i soffan med en stor kopp kaffe, snusen och mina enorma headphones med mina favoritlåtar som låter mig drömma om framtiden och t om få lite pirr i magen :-) det ni! Dagens to do, är ju som sagt att städa, diska, och tvätta om det finns någon tid.. måste tvätta mattor, hur gör man för att hålla en hallmatta ren? mer än i en dag, säg mig någon? snälla! usch, blir så trött på min hall. Det komiska är att jag har hatat alla mina hallar, När jag och mitt ex bodde ihop var det hallen som det var fel på, den var avlång men ändå rymlig. Men det gick inte att möblera.. I min förra etta så var hallen alldeles för liten, så du drog in all skit utifrån innan du hann ta av dig skorna, + att den var chackrutig? Den hallen jag har nu är avlång, och extremt svårmöblerad, men jag har ändå lyckats, problemet är att golvet behövs att bonas (?) poleras, för nu ser det lortigt ut hur du än gör! och det är grus.. överallt. Så jag kanske ska hitta en lägenhet utan en hall ?! :D På tal om annat, min brorsdotter fyller 4 år - i år. Tiden har gått snuskigt fort! och hon blir bara större och större, mitt liv har blivit mer betydelsefullt sens hon kom till världen, jag är hennes gudmor eller "fadder" som det heter, och jag kunde inte vara mer stolt över denna skapelse! Jag ser fram emot alla år, när hon blir äldre.. Jag vill vara där för henne, som min moster Lotta var, kunna prata om allt, sova över, och vara en vän i nöden. Jag älskar denna unge!! och det bästa är, att i september kommer det ett tillskott, min bror ska ha barn igen! Lycka! Här är några bilder på molly, dock är dom från i sommras så det har hänt en hel del sedan dess. Sist jag var där så fick jag en miljon pussar, min goding..


narkolepsi

nej kanske inte, men jag är jävligt trött och ska sjunka ner i min väldigt inbjudande säng och sätta på SATC-boxen, myspoäng till mig! :-) Godnatt och hoppas ni får sova gott!

Alla dagar kan inte starta bra - tydligen

Inatt kunde jag inte sova, det gick verkligen inte och desto mer klockan blev desto svårare blev det. Såklart! Jag somnade strax efter 03 och klockan ringde 07, snosade till halv 8 och fick jävligt bråttom istället! Jag är alltid smått förvirrad på morgonen, allt tar lite extra lång tid om jag inte har fixat saker dagen innan. Som tex ladda kaffebryggaren, bestämma mig för vad jag ska ha på mig, packat väskan etc. Ja jag vet, men så fungerar jag!
Insåg att jag inte skulle hinna, och ber bella hämta upp mig, inser att jag inte skulle hinna med henne heller och blev mer och mer grinig på denna skitmorgon. Frukosten åt jag på 5 minuter, gjorde mig iordning.. välte ut mitt löspuder i golvet, hittade inga kläder, då fick det vara nog. skit samma! så jag tog en senare buss för att komma till skolan efter rasten som alltid infinner sig 09.30, sagt och gjort! efter det har dagen rullat på som det har ska, Alltid skönt att veta att allt som man skulle göra är gjort!
Jonna frågade om jag ville jobba några timmar imorgon, men som jag känner nu så vill jag bara vara ledig och hinna med mitt hem, städa, diska och ja.. allt tråkigt som man inte har orken till som man borde annars. 
Ska det vara så ska det vara, eller?

Snusen tog slut

Attans, snusen får aldrig någonsin ta slut! never, den är min hjälte i vardagen, och mitt hopp och framtiden. Haha!
Skämt å sido, har precis kommit hem från en tur med mamma, handlat nödvändigt ting till kyl och frys. Mitt dagliga nikotinbehov skulle också förses, jag borde skämmas som borde snusar och röker.. måste dock säga att jag inte röker lika mycket som förr.
Försöker få tag i min vän och arbetskamrat Linda för att få lite hjälp med min blogg, så Linda om du läser detta ta kontakt med mig :-) Jag har några småjusteringar som jag vill göra, men har inte kunskapen.
Jag får verkligen ångest av alla gamla inlägg i den här bloggen, hela upplägget var ju tragiskt. Nå väl att jag har mått skit i långa perioder i mitt liv, fyfan! är så glad att jag inte befinner mig där nere längre. Det var mörkt, och jävligt trist måste jag säga. En stor eloge till mig själv, som lyckats tagit mig ut på andra sidan.

Jag och Jonna från i helgen :-)

Under liten konstruktion

Då var jag tillbaka på blogg.se! Veckorevyn var bra, men det begränsade vad jag fick skriva om pga deras principer. Det är sant :D nu kan jag vara lite mer tydlig. Ska först och främst få lite hjälp med designen, jag vet att bilden inte riktigt passar in ramen. Nu ska jag lägga mig och sooova!



RSS 2.0