Kanske osmickrande bild men idag har jag g...

img_9890 (MMS)

Kanske osmickrande bild men idag har jag gjort min första köttfärslimpa! Jag är nöjd, smakade bra också :) har precis duschat och varvat ner från kanske årets jobbigaste träningspass så här långt.. Intervallflex, trodde inte att det skulle vara så intensivt som det var. Bra träning, men måste definitivt få upp konditionen innan jag kan få ut mest möjliga av det. Ett mål helt klart! Tränar ni? I så fall vad?


Att vilja våga, jag är inspirerad.

Jag har precis läst ut boken "myten om moroten" vars titel blev mer logisk efter jag stängt igen den. Anledningen till att jag läst boken är för att vi ska redovisa denna muntligt i skolan, dock inte alla som läst just denna. Jag tänkte först att det skulle bli jobbigt, att behöva läsa ut en bok rad för rad och sedan återberätta den på såpass kort tid. Jag läste ut den på mer eller mindre 2 timmar, det var en sån där bok som du inte vill sluta läsa. Även om den inte var avsedd att vara spännande, den var istället givande och fick mig att tänka till. Den handlade om motivation och ledarskap ur ett nytt persektiv, vissa stunder kändes det lite överflödig men i det hela tyckte jag verkligen om den.

Direkt efter jag läst boken läste jag en blogg, en bekant som ska åka till Indien helt själv i flera månader. Jag kände känslan som hon förklarade, lugnet som hon kände inför resan och inför vad hon skulle få vara med om. Blandat med rädsla, att faktiskt genomföra det själv. Jag blev peppad, och inspirerad på nytt. Och så kom nästa tanke, När ska jag kunna göra något liknande själv? En tanke som slog mig på smalbenen, men så tänkte jag snäppet längre. Det kan jag visst! Men jag kanske inte kan göra en lika "stor" resa som henne, men jag kan åka ensam. Om än bara en vecka så kan jag packa väskan, och åka på semester till ett annat land helt på egen hand. Detta kan jag göra när som helst, så länge det finns pengar. Pengar kan jag spara till, så länge jag har motviationen till det. Skolan kan jag mer eller mindre ta med mig, kanske under en vecka då vi gör en hemtenta. Det är mycket som just nu står i vägen, en del är pengar men också andra blockeringar som jag själv anser att jag behöver bli av med innan jag kan njuta av detta fullt ut. För det är det jag vill göra, njuta, upptäcka och få energi. Skulle kännas lite religiöst att säga att jag vill finna "energi till livet" för så är det inte riktigt.. Jag vill bara göra något nytt, något uppfyllande. JA, det är rätt ord för detta.. uppfyllande för kropp, och själ. Jag har inte så mycket som stoppar mig, jag har inga barn, jag behöver egentligen inte ta semester från något helttidarbete då skolan går att anpassas samt att jag jobbar varannan helg så är en helg inget beskymmer att lösa. (planeraren, och listskrivaren Johanna talar).. haha!

Jag vill vara spontan, jag drömmer om att göra saker som ger mig adrenalin, om än i liten dos. Små saker kan göra mig tillfredställd, lika lätt som jag har för att känna mig onöjd och understimulerad.

Jag mår alltid bättre, när jag har funnit motivation. Vem gör inte det? Det är oftast svårt att bryta gamla mönster. Jag har ex börjat träna. Jag vill inte påstå att jag är i gång och tränar 5 ggr i veckan men det är heller inte meningen. Jag ska gå in till 100 % men att hålla det på en jämn 100 och inte låta det ta över det som faktiskt är viktigast, att må bra. Att jag då planerar en realistisk start för mig själv, och ser det som ett långsiktigt mål att hålla. Varför börja träna, om du har har tänkt att träna under en period och sedan sluta. Jag har även tagit tag i min rygg, försöker därmed anpassa en del av min träning efter ryggen och har börjat gå på regelbunden massage. Det handlar om att börja någonstans egentligen, för vet du att du är "påväg" så känns det bättre här och nu.. Jag försöker tänka att jag kommer vara där jag vill vara, en dag. Men att inte glömma vart jag är idag. Det är nu jag lever, även om jag planerar för min framtid och har drömmar. En morot

Att hela tiden sträva efter något bättre, något annat är för mig heller inte speciellt sunt. Men självklart måste man ha visioner, och mål för sig själv för att vilja vara här och nu. Det är när jag känner att vardagen är för mycket vardag som mina tankar börjar spinna. Det är då jag vill ha förändring, vad jag har lärt mig sedan tidigare är att orealitiska, kortvariga eller dramtiska förändringar oftast inte funkar. Men man ska heller inte vara rädd för att chansa, att ständigt ha allt på "det torra" är tråkigt och saknar motivation.

På senaste tiden har jag kännt mig trött, tråkig och oinspirerad. Det är alltid jobbigt att känna sig passiv, disträ och möjligtvis lite bitter över tillvaron. Men så länge jag får stunder som dessa, när jag tänker till och försöker vrida rätt mig själv så kan jag ge mig själv tillåtelse till att känna så i perioder så länge dom avslöses med motsatsen. Att försöka att inte ha så bråttom, men att ändå ta kliv framåt som leder dig dit du vill är jävligt svårt. Tro mig, jag har inte lärt mig den gyllene vägen än men jag är glad över att jag tar mig tid att reflektera över det, det behöver vi alla göra.

Fredag

Ja, då var det Fredag igen. Denna vecka har jag inte hunnit med mer än att träna två pass, och varit i skolan.. Min fina kollega Denise firar sin 20års dag ikväll, var tänkt att jag och Victor skulle dit men eftersom jag jobbar hela helgen så väljer jag att stanna hemma. Ansvarsfull, eller bara kärring? vet inte, men jag klarar inte av att gå upp tidigt när jag druckit dagen innan, visst kan man vara nykter men då föredrar jag ändå en kväll hemma för att ladda inför helgen. Nej, jag kan inte påstå att det är fysiskt jobbigt att jobba på mitt jobb, men eftersom veckorna betyder studier för mig så är helgen lika helig för mig som alla andra, och om jag dessutom jobbar så vill jag inte vara ännu mer trött på måndag än vad jag behöver.. Japp, kärring är vad jag är. Men förhoppningsvis får vi chans att fira Denise till veckan med middag istället! Har precis lagt ut en annons på blocket om byte av min lägenhet, Så jag tänkte skriva detta även här. Har en etta på Herrhagenm 44 kvm kostar strax under 4000:- som jag vill byta mot en trea eller större tvåa centralt, helst herrhagen eller haga.. såklart, det är ju mig vi pratar om ;) Så skriv gärna en kommentar om ni vet om något! Ska snart åka iväg och handla, mitt kylskåp suger förtillfället.. så det är på tiden!

Mina fyra kärlekar i livet : Alve, Molly, Leonel och Charlie!





Vin och film med V, måste fira att jag fic...

img_0238 (MMS)

Vin och film med V, måste fira att jag fick vg på hemtentan ;) annars idag har jag hunnit med kursstart i skolan, termin två.. Vad fort det gått? Fixat med håret hos Lina, och varit en sväng på stan. Fick tag i en klänning och leggings på Monkii, kofta från vero moda och nya träningsbyxor från HM :) bra dag med andra ord, tillbaka till Lina imorgon och fixa det sista med håret annars en ledig dag!


"trots att det gör ont, att sätta punkt. Så vet jag att det går"

Seriöst, vad livet ändå har gått framåt med rusande fart. Det har hänt så mycket fantastiska saker på vägen, påvägen hit. Idag fick jag äntligen lukta, snosa och pussa på mina gudbarn Charlie och Leonel. Jag blev liksom upprymd av lyckan som jag vet att min bästa vän känner, visst att man kan vara avundsjuk och vilja ha allt själv.. men jag är så otroligt genuint glad för hennes/deras skull, hon är värd det här. Att ha hittat rätt, att må bra och att kunna luta sig tillbaka och känna sig lycklig. En lycka som jag antar att man inte kan föreställa sig, innan man har det själv. Hon har verkligen två helt underbart vackra barn, och jag kommer följa deras steg och vara där för dom så mycket som jag kan! Det är helt sinnes vad mycket känslor man kan ha för någon annans barn.. Det existerar numera fyra barn, fyra barn som gör mig så stolt! som får mig att känna kärlek och som får mig att längta tills den dagen jag själv får barn.

Det är häftigt hur mycket som har legat så nära, numera kan vara förläget. Kännas så passé, saker som förr kändes helt rätt känns inte längre rätt, tankar om framtiden har ändrats och ser annorlunda ut. Allt nytt som känns så bra, känns samtidigt så skrämmande. Jag är van att tänka, leva och känna på ett visst sätt. Jag är inte van detta.. Jag känner mig nästan elak och otacksam, jag vill heller inte vänja mig. Jag vill uppskatta allt lika mycket, hela tiden. Jag vill bara kunna ge tillbaka lika mycket som jag får, det finns så många fantastiska människor runt mig som jag själv uppskattar med hela mitt hjärta. Alla mina vänner, min familj och inte minst Victor v Tack för att ni finns.

Lunch innan jag sätter igång med tentan.. ...

img_7402 (MMS)

Lunch innan jag sätter igång med tentan.. Hemmagjord soppa med potatis, palsternacka, kålrot, purjolök och morötter. Vatten, salt peppar och buljong! Hur gott som helst :)


Inside

Ibland känns det som mitt huvud ska börja koka, av allt som jag väljer att trycka in. Allt som SKA göras, BORDE göras och VILL göras. Allt som ska ordnas, som ska bli till det bättre, ETC. Det går ett par dagar, då tycker jag det känns lite kul att planera saker, eller kul och kul jag har ordning på allt iallafall. Sen går det till en överdrift, och jag blir bara arg, irriterad och frusterad över att jag vill att saker ska hända NU, och att blir grinig över saker som kommer ivägen. Ska det vara så svårt att få allt att gå ihop undrar jag? Stör mig på min hyra som enligt min mening är sjukt hög, den är inte ens värd den summan och jag stör mig mest på allt i den för tillfället.. Stör mig på att det hinner bli disk ungefär samtidigt som jag diskar, stör mig på att jag får leta i en timme efter matchande strumpor för att jag hatar att tvätta och för att vår tvättstuga är vidrig. Jag stör mig på alla böcker som ska läsas, tentan som ska skrivas som jag verkligen inte har någon motivation till. Stör mig på allt som hela tiden ska göras här hemma, för det är alltid något som ska köpas eller fixas eller städas. Stör mig på allt åkande till skolan etc när jag inte har köpt ett busskort ännu, stör mig på att den här dagen är över och jag har egentligen bara lagat mat och druckit kaffe istället för att pluggat. Stör mig på att jag inte kunnat träna pga att jag blev sjuk, nu är jag dock frisk anser jag själv och ska träna imorgon men ÄNDÅ. STÖR mig på pengar som ska vara blockeringen, eller vägen till allt i livet.. Stör mig på alla måsten, stör mig på mig själv och mina egna krav på mig själv. Jag stör mig på att aldrig bli helt nöjd eller tillfredställd eftersom det alltid dyker upp något nytt.  Det är med andra ord inte mycket som inte stör mig som en finne i röven just nu. Sen måste jag få säga att det är lite lätt irriterande att vara så jävla störd på allt också!

Precis ätit en brakfrukost bestående av äg...

img_9982 (MMS)

Precis ätit en brakfrukost bestående av ägg och bacon, apelsinjuice och kaffe! Mmm :) Sitter och tittar på mitt andra "måste se" program på morgonen nu.. Sjunde himlen, innan det var det våra bästa år. Nu blir det några kaffekoppar innan jag ska åka in till skolan och lämna in en uppgift.. Bilden är en mycket rolig konversation mellan mig och min man i veckan, jag har bra morgonhumör.. Hahaha!


Jobbhelgen är gjord, har gått väldigt lätt...

img_2599 (MMS)

Jobbhelgen är gjord, har gått väldigt lättsamt eftersom denise har jobbat med mig. Alltid roligare med sällskap såklart. Jobbar imorgon också innan det är dags för tentaskrivande.


Jobbat några tim under em som kontaktperso...

img_2130 (MMS)

Jobbat några tim under em som kontaktperson, såg lejonkungen 3D.. Precis samma film från förr, fortfarande lika fin! Efter det mötte jag upp några vänner jag inte sett på länge för mat. Dom gick vidare medans jag valde att åka hem, jobb imorgon och jag känner mig inte helt 100.. Typiskt nog, bihålor, öra och stundvis feber. Har verkligen inte t i d med det så hoppas det stannar här! Nu blir det mys med min man istället. Hoppas ni får en trevlig kväll!


Han hade rätt

I höstas gick jag till ett medium, en annorlunda man som även höll i ett homeparty så det kändes sådär seriöst att sätta mig och sedan lyssna och tro på honom. Men av det han sa som gällde mig som person stämde, han sa bla "du måste börja sova på nätterna, eller åtminstone ta små powernaps på eftermiddagen" .. jag hade jätte svårt att sova under den perioden och försov mig mig nästan varje dag, han sa även att jag måste sluta ta hand om andras problem, "vara hobbypsykolog" åt mina vänner. Det har jag faktiskt dragit ner på, jag gör det jag kan och bryr mig fortfarande om mina vänner men ser till att jag ger mig själv utrymme samtidigt. Han nämnde några personliga saker om en vän, som jag valt att inte vilja tro på. För min egen skull, och för hennes. Om det nu var så som han sa, så önskar jag inget hellre än att hon inte längre befinner sig där hon befann sig då utan mår bra där hon är idag.

Han pratade iallafall om en kille som jag träffade då, eller nej jag trodde att vi träffades vilket jag idag vet att vi inte gjorde. Jag var då frusterad över situationen, fick ingen rätsida. Han började med och säga "Vad är det med XXXX som stör dig så?" han kunde med andra ord se att det var något som tärde på mig. Han gav mig ett hårt utlåtande, "Han vill inget mer med dig än det ni har nu, med  det är han verkligen nöjd och vill inte gå miste om den delen, men det kommer aldrig bli något mer mellan er".. Nej okej tänkte jag, kul att höra! men han behöver inte ha rätt. Han fortsatte "Det kommer komma in en man i ditt liv, det kommer hända saker i november. Han är yngre, eller iallafall yngre än 30. Du tycker han är sexig, och jag ser en nyårskyss på nyårsafton i år.." Jaha, och vem i helvete skulle det vara undrade jag, det fanns ingen som jag kunde tänka mig i min omgivning. Han hade ett fel, det hände i oktober och inte novemberHan sa även att jag skulle ha det tungt i slutet av året och början av detta i skolan, han såg en del pappersarbete framför sig och att jag inte kan vända latsidan till, utan hitta en väg som passar mig för att inte gå in i väggen. Och det stämmer, jag har väldigt dålig motivation till skolan och har haft ett bra tag, men jag har lyckats tagit mig genom tentorna och även presterat bra. Jag har "tagit tag" i mig själv, börjat tränat igen bland annat.. och dragit igång projekt som får mig att gå framåt och inte stå och trampa i en och samma grop, i den gropen händer det inget och som jag sagt i tidigare inlägg så händer livet nu och inte om en månad.

Massagen igår gick över förväntan, inte al...

img_1151 (MMS)

Massagen igår gick över förväntan, inte alls så ont som jag trodde. Duktiga Jennifer! Det var istället stundvis riktigt skönt så nu ska jag gå regelbundet under en period samtidigt som jag kommer lägga en del fokus på ryggträning. Fick låna den här boken, innehåller övningar både för styrka och rörliget som jag kan göra hemma! Jätte bra att få lite mer kunskap så man faktiskt gör rätt från början. Ska iväg på en spinn-pass i em, mitt ena öra har dock krånglat sedan igår och bihålorna känns svullna, inte bra.. Kanske byter ut spinn mot ryggpass istäölet för att inte göra det värre, Får se jag har iallafall inte tid att bli sjuk igen.. Har hemtenta, en forskningsmetodiks inlämning och jobbdagar framför mig.


Torsdag

Träningsvärken är ordentligt påtagbar idag, herre! Träningspasset igår var blodigt men riktigt kul, cirkelfys som innebär att man tränar som det låter i en cirkel på 9 stationer med olika hjälpmedel i intervaller.. riktigt jobbigt! Min nacke har totalt gett upp så det var på tiden att komma iväg, fick även massage på kvällen av V så idag har jag iallafall ingen värk i bröstkorgen.. mycket bra! dödsångesten är borta. Började dagen med att gå på en promenad med Kim, trampa bort träningsvärken.. Sedan en kaffe hemma hos honom, Nu sitter jag och tjuvlyssnar på en viss mr H's spotify.. haha, tro inte att jag inte märkt att det är förlängt! Ätit mat och ska snart ner till staden för att möta upp Kajsa för en kaffesittning, därefter ska jag på akuttid för massage hos Jennifer, med träningvärken, nackvärken och ömheten från massagen igår så kan det inte bli annat än smärtsamt, men fan den som ger sig...


Att skynda långsamt

i mina djupa tankar igen, Satt och pratade med mamma förut om vart alla befinner sig i livet.. Min bästa vän är tvåbarns mamma och bor ihop med sin sambo i ett hus i Skived, jag bor i en etta på herrhagen och har minst 3 år av studier framför mig. Vår vänskap kommer visserligen inte förändras på grund av detta, även om det är stor skillnad på våra liv just nu.

Men under samtalet så fick jag ändå känslan av, att man alltid ska skynda så långsamt.. och för min del verkar det som att, hur ska jag kunna förklara, att allt hela tiden ska hända så långt i "framtiden" som möjligt, som att jag aldrig når upp till den åldern eller den perioden i livet då det är okej att ta stora steg. Trots att det alltid är ok att det sker runt om, trots ålder jobb eller livssituation. Varför ska min framtid alltid vara just framtid och aldrig nutid? När jag är klar med mina tre år så är jag 28 år, är det inte då livet händer som mest? varför ska allt hela tiden "ha sin gång" och den ska vara väl planerad. Jag kanske vill vara under 30 år när jag skaffar barn, jag kanske vill ta chanser i livet som jag inte har gjort förut trots att det finns saker jag borde ha i åtanke. Mitt liv händer nu, och inte sen. Jag kan inte hjälpa att känna irritation över att det skulle vara så annorlunda för mig mot alla andra.. Det finns inget som säger att jag inte kommer fullfölja mina redan lagda planer, bara för att man har en dröm och tanke om en snar framtid.

Bonusinlägg, Såhär blev hedelunds nyårsmak...

img_4813 (MMS)

Bonusinlägg, Såhär blev hedelunds nyårsmake. Om ni undrar över varför kajalen är lite bredare så är det för att fransraden (lösfransar) ska smälta in bättre, jag brukar då grunda med en kajal innan jag fäster fransen. Målar därefter en liten bit  över för att den ska synas så lite som möjligt.. Färgerna jag använt kommer bla från dior, den är svart med silverglitter men detta syns inte på bilden tråkigt nog. annars är färgerna vit/pärlemor, grå, mattsvart, och blå. Övrig bas: dual foundation från MUS som grund, cover all mix MUS, använde en puderborste och använde dual som fixerande puder då hon inte tycker om den alltför täckande grunden. Avslutade med "Sahara" wonder powder från MUS för att få lyster till huden och ytterst lite solpuder. Sedan en rouge under kindbenen och en ljus skugga som highlighter på själva kindbenet. Svårt att se på bilden då jag bara tog kort på ögonen, det blev iallafall ett lyckat resultat :)


Måndag

Egentligen Tisdag nu för att vara korrekt! Ligger i sängen och har kollat på några avsnitt av en serie, försöker överkomma min ångest för att få hjärtattack alt propp eller stroke. VA? Vart kommer denna oro ifrån kan man fråga sig? Jag har inget underlag för att ligga i riskzoonen för att få något liknande, (hoppas jag) enda är mina p-piller som kan orsaka propp men det är väldigt sällsynt.. Det är faktiskt så att jag har väldigt ont i min nacke och axlar, ska äntligen försöka få bukt på detta nu med träning, när en nerv ligger fel eller en muskel är extra spänd så strålar det oftast ut i ena armen, och ut i bröstryggen.. mm, så då ligger jag här och tror att jag visar tecken på att dö istället. och eftersom jag är rädd för det, så rusar kroppen iväg och allt känns ännu mer påtagligt och obehagligt. Ungefär som när man har en panikångest-attack och seriöst tror att man håller på att dö, huvudet kan verkligen spela sina spratt. Jag övertygar mig om att det är min nacke, och inte mitt hjärta som ger upp. haha! usch!

Annars har dagen bestått av föreläsning på förmiddagen, var trött som en gris imorse då det inte blev många timmars sömn inatt. Jag borde med andra ord redan sova nu.. Storhandlade direkt efter skolan och efter det kom Hedelund på en kopp kaffe, sen har jag spenderat kvällen med Bratt, druckit oboy och pratat om livet som vi inte haft tid till att göra på väldigt länge. Föreläsning imorgon också, men har inte bestämt mig ännu om jag ska gå dit eller inte. Imorgon kickar jag igång träningen, först ut ett cirkelfys-pass med Johanna, får se hur jag tycker om det! Ska iallafall köra en mjukstart och prova några pass och se hur dom är.. Skönt att jag äntligen tar upp träningen igen, kunna sova bättre, prestera bättre på dagarna, vara piggare, får mer energi, må bättre, etc etc.. Nu säger jag godnatt!

Har drömt jätte konstigt precis innan jag ...

img_0230 (MMS)

Har drömt jätte konstigt precis innan jag vaknade, drömde att jag flög.. Flera gånger, drömmen gick ut på att hinna med diverse flyg, och jag var lika nervös varje gång planet lyfte. Det märkligaste var nog att dom personerna som var med i drömmen var bara gamla klasskamrater sen grundskolan. Bilden är tagen när jag var påväg hem från London i somras, åh vill tillbaka! Jag hann inte allt jag ville sist.. Idag är det tvätt/städ dag som gäller, mindre kul men väääldigt nödvändigt.


Igår fick jag en inbjudan till karlstads k...

img_7975 (MMS)

Igår fick jag en inbjudan till karlstads kirurgiska laserklinik, för mingelkväll med restylane! Kul :) Bilden är lite suddig för att inte lämna ut för mycket information om eventet då det inte är för allmänheten. Tack snälla!


Hårtips

Alla har vi dom dagar som håret egentligen behöver tvättas, men vi orkar verkligen inte! Så då tänkte jag tipsa om lite saker ni kan göra för att låta håret förbli otvättat i någon dag till. (Det är faktiskt inte bra att tvätta håret för ofta)..

Varför inte göra håret lite skitigare fast på ett snyggt sätt? Använd en trippeltång och ta olika breda paséer, locka genom håret eller så mycket du trivs i, dra fingrarna genom lockarna så dom blir snyggt separerade och ös sedan i saltvattenspray! vänd gärna huvudet upp och ner så du även får i underhåret, känns håret lite risigt så ha in en utslätande kräm eller liknande för att få ner småhår, avsluta med en torr spray om så behövs, eller glansspray om du vill att det ska vara mer glansigt än matt. Så har du en snygg avslappnad "surf-look" BRA VA!

Andra tipset är att använda sig av torrschampo i hela håret, avsluta med att spraya försiktigt i benan för att dämpa det glansiga.

Vill du inte ha håret utsläppt, så är ett annat tips att sätta upp håret i en stram knut alt hästsvans efter du har använt torrschampot. Alltid snyggt och du döljer ditt skitiga hår!

Tips på produkter: Bästa saltvattensprayen är enligt mig från REF, eller KMS.. Och top 1 i torrschampo anser jag vara "make over spray" från KMS. En bra trippeltång hittar du på ex åhlens från märket OBH nordica! :) Good luck!

BRA start på dagen, mycket bra! Fick sova ...

img_5610 (MMS)

BRA start på dagen, mycket bra! Fick sova ordentligt inatt och var relativt utsövd imorse, hann med både frukost och fix innan jobbet! :) nu till saken, fått resultatet på salstentan i juridik som jag har tjatat om och herregud jag fick VG!! 23 p av 25 t om! Känns SÅ underbart!! Det trodde jag aldrig, var snarare nervös över att jag inte klarade den alls. Jag måste få säga att jag är stolt över mig själv! Hejdå lagboken, jag hoppas inte vi ses igen på väldigt länge. Jobb nu till 19, imorgon är jag ledig och ska till sjukhuset och hälsa på Isabelle! Som jag längtat..


Ett försenat gott nytt år! Dagen började m...

img_0816 (MMS)

Ett försenat gott nytt år! Dagen började med jobb, fixade Jonnas smink och hår inför kvällen. Sjukt trött och otaggad åkte jag sedan hem och fixade mig iordning för att sedan påbörja middagen hemma hos emelie, se villen fin dukning hon hade fått till! Var t om bordsplacering på små änglalappar :) efter mat och några glas åkte vi vidare till Lina och firade tolvslaget där, hem kort därefter dock. Nytt år är det iallafall, vi får väl se vad det här året har att erbjuda :)




RSS 2.0