Ledig dag

Hej på er, nu var det ett par dagar sen! Har haft fullt upp, ledig dag idag! Det innebär lång frukost framför tvn, städ och tvätt. Terminen börjar närma sig sitt slut, har nu en hemtenta kvar att göra innan det är "sommarlov" Tänk, ett helt år har gått och i augusti börjar jag andra året. Härligt att man känner att det går framåt :) Sommaren kommer bestå mestadels av jobb, jag hoppas iallafall att det blir som jag tänkt mig. Har ett stort behov av att vara ledig innan skolan drar igång igen! Därför har jag tänkt att ta ledigt två veckor i augusti, så att jag kan jobba på hela juni och juli.. Just nu känns det lite rörigt men det kommer rätta till sig förhoppningsvis. Har inte några planer direkt för sommaren utöver jobbet, men jag och Victor har tänkt oss att komma bort över en helg iallafall. Möjligtvis Göteborg, sedan vill mamma och pappa ha med oss till Danmark som såklart skulle vara hur kul som helst :) Det var flera år sedan jag åkte iväg sådär, räknar inte med Norge när jag jobbade där. Så jag hoppas verkligen att det händer!

Lägenheten börjar forma sig, vi bor in oss mer och mer. Det som ska fixas under sommaren är nya handtag till köksluckorna, spotlights till hallen och förvaringslådor till lilla rummet. Sedan får det helt enkelt så on hold så att säga, resten får vi ordna med i höst! Så som skrivbord, nytt matsalsbord och annat som vi vill fylla upp lägenheten med. Har bland annat tänkt på en mindre skänk i hallen, och en "sittbänk" vid fondväggen. Mysigt! Det hör till att ha små projekt, även om det tar sin lilla tid :)


Blev mycket av det goda idag, riktigt seg ...

img_9817 (MMS)

Blev mycket av det goda igår, riktigt seg och trött idag.. har t om avbokat mitt träningspass, ingen idé att träna om du är bakfull. Sitter ändå plikttroget på balkongen och läser. Tar små pauser, duschade nyss tomatplantorna som verkar fått för mycket sol? Victor sover, stackaren var upp vid 07 och skulle till skolan. Händer inte mycket mer idag än att just läsa och få ordning här hemma efter målandet! Får se hur länge jag orkar köra på idag helt enkelt.. Måste in till stan och hämta cykeln, köpa saft ;)


Kvalitétstid med min kärlek! :)

img_4922 (MMS)

Kvalitétstid med min kärlek! :)


då var det dags igen, första seminariet på...

img_9168 (MMS)

då var det dags igen, första seminariet på måndag! Såklaart är den här boken först ut, när jag fick hem den först igår.. Kan dock vara skönt med en paus från den andra! Lyx att kunna sitta ute och läsa iallafall :)


Nu är tapeten uppe! Blev så snyggt! :) kän...

img_7245 (MMS)

Nu är tapeten uppe! Blev så snyggt! :) känns jätte fräscht nu när väggarna är målade både i vardagarummet och lilla rummet där det ska bli kontor och förvaring efter sommaren!


Läser läser och läser.. Två böcker ska jag...

img_2366 (MMS)

Läser läser och läser.. Två böcker ska jag genom inför seminarier, redovisning på fredag samt en hemtenta! Sedan är det sommar :) bara att försöka peppa sig själv, ska iväg och köra ett ordentligt träningspass i eftermiddag som ett avbrott.. Gött!


Söndag

Halloj! Nu är jobbhelgen över, gött! Nu väntar en vecka i skolan.. Har precis gjort klart en inlämningsuppgift som jag var sen med att börja med, ska vara inne imorgon. Metoduppgifter gör mig heelt matt i huvudet, gör inte saken bättre att allt inklusive litteraturen är på engelska.

Imorgon kommer morfar och tapetserar/målar om, ska bli så skönt att få det fixat så det känns mer personligt.. Fondväggen som vi valt tror jag verkligen kommer göra sig bra. Den är vit och grårandig, ganska breda ränder och en mörkare grå så att det "händer något" .. Bild kommer givetvis när det är klart. Vi ska snart ner och slänga alla sopor och kartonger som blivit stående efter flytten, sedan en sen middag. På något sätt och vis ska jag ha detta matsalsbord, det kostar 4500:- inkl stolarna! Jag är K Ä R! Har även spanat på ett bord från jysk, som passar bra till våra stolar på balkongen. Inte riktigt bestämt mig än dock..

Myskväll med nachos, film och godis! Dock ...

img_6901 (MMS)

Myskväll med nachos, film och godis! Dock finns det inget att titta på ikväll? Trots att vi har canal+.. Knepigt att mitt inlägg om sminket hamnade innan det sista? Publicerade det för ca en timme sedan och inte imorse!


Gluten och laktosfria pannkakor.

img_7427 (MMS)

blev riktigt goda! dom första blir nästan aldrig bra, som dessa ovan men sen fick jag till snitsen. Ett tips till er som får ont i magen etc av vanliga pannkakor, den här gången använde jag bovetemjöl. Kostar ca 15:- påsen! Man kan även använda rismjöl eller sojamjöl, har inte testat något av det än. Följer ett vanligt pannkaksrecept som vanligt annars, byter bara ut mjölet som sagt och har laktosfri mjölk. Hallonsylt till det, mmmm!


About the makeup, för dom som är nyfikna.

Hann inte ta någon mer bild på sminkningen igår innan jag tvättade av den, går inte många minuter när jag kommer innanför dörren hemma innan sminket åker av! Så en skriftlig beskrivning; börjar med att lägga en vit/biege skugga på halva ögonlocket närmast ögonvrån, även i själva ögonvrån för att öppna upp. Lägger samma skugga en bit upp mot ögonbrynets början, (närmast näsan). Tar sedan en orange skugga, denna var sunrise från MUS. Lägger den i mitten av ögonlocket och suddar in den lite med den biegea. Sedan tar jag en guldbrun skugga och lägger längst ut på ögonlocket, lite upp mot ögonbrynen och ut mot tinningarna, på så sätt skapar man en snyggare "ögonform" skuggar även in den lite i den orangea så det inte blir för stora kontraster, även om jag älskar just kontraster så är det inte snyggt som det ser avhugget ut. Tar sedan en mörkbrun och lägger på samma sätt som den guldiga men mer in mot ögongloben, så att jag skapar ett djup och även blandar upp det guldiga lite. Avslutar sedan med en svart skugga som jag endast lägger i utkanten på ögonlocket, tänk er att det ser ut som ett liggande "v" precis vid ögonvrån och upp mot locket, där lägger jag den svarta för att få det lite skarpare. Tonar sedan skuggorna upp mot ögonbrynet för att få en snygg övergång, avslutar med en vit skugga under ögonbrynet för att lyfta ögat. Använder även en brun kajal på övre ögonlocket för att rama in, kajalen sneddar jag upp lite mot slutet av ögonbrynet för ett mer "kattliknande" öga, tycker det är snyggt att ögat inte blir så "runt" eller vad man ska säga. Samma tillvägagångsätt under ögat, fast då utelämnar jag den svarta skuggan och kajalen, men skuggorna är annars appliceradei i precis samma ordning som på ögonlocket. Även viktigt att skugga in dom med varandra där! Mixa och matcha med andra toner och färger självklart, bara att testa sig fram vad man trivs och passar bäst i :)

Balkongen börjar ta form!

img_2071 (MMS)

Victor är nästan klar med golvet, kommer bli så fint!! Igår var hans mamma här men två tomatplantor, ska köpa två lerkrukor till dom. Tydligen "andas" dom bättre då :) har även tänkt mig en stor kruka med blommor och mysiga lyktor. Går att fästa i taket, mysigt! Ska ta en bild när allt är klart, i möbelväg är det bara ett nytt mer stabilt bord som fattas, vi fick två fina och SKÖNA stolar av mamma förra veckan. Tack så mycket!  Nu ska jag återgå till jobbet, hoppas på mycket folk idag!


Hej på er! Har tagit position på jobbet, j...

img_4027 (MMS)

Hej på er! Har tagit position på jobbet, jobbar helgen igen (eget val).. Idag är en bra dag på många sätt och vis, saker har ordnats och inhandlats, men jag är så sliten! jag är trött trött trött, och samtidigt stressad i vanlig ordning.. är med andra ord fortfarande ur form, hoppas verkligen jag kan köra som vanligt med träningen till veckan! Det hjälper verkligen, men den här veckan så har jag helt enkelt inte orkat plus att min rygg sviker mig. Har en klump i halsen och skulle bara vilja släppa allt! Åka någonstans och vila, bara vara och ladda krafter.. Jag blir ingen rolig person när jag mår såhär, man blir snarare en person man inte vill vara. Men, om ungefär tre veckor är läsåret över och jag kan enbart koncentrera mig på att jobba.. Det finns alltid ett ljus i tunneln, det ska man ta vara på! :) Något jag gör för att pigga upp tillvaron när jag exempelvis ska iväg och jobba är att piffa upp sminket med nya färger, eller rättare sagt nya kombinationer! Det är perfekt att göra när man jobbar i butik och kan "ta i" lite mer än vad man annars gör en vanlig dag i skolan.. Det syns inte vidare bra på bilden men har använt, ljus beige, guldbrun, orange, mörkbrun, svart och vitt på både ögonlocket och under ögat i samma ordning (inte som jag skrev färgerna nu dock). Kan kanske lägga upp en closeup sen och försöka beskriva hur jag lagt skuggorna! Nu åter till jobbet.. Ha en fortsatt bra dag!


Väldigt välbehövlig ledig dag, har som sag...

img_7412 (MMS)

Väldigt välbehövlig ledig dag, har som sagt kännt mig ur form senaste dagarna,ont i ryggen och huvudet bland annat. Därav ingen mer träning den här veckan, skadar bara kroppen när jag inte har nog med styrka. Emelie har varit förbi och inspekterat nya lägenheten, druckit kaffe och tölat. Var upp innan 08 imorse, kan tydligen inte sova längre än så när jag väl har sovmorgon. Annat är det dock när jag måste gå upp, då är jag trött! Nu har vi precis ätit en sen lunch, ska ta det lugnt resten av dagen! Jobbat fre-sönd så det kan jag att unna mig ;)


Slutar jobbet om 10, sen iväg och hämta ut...

img_2847 (MMS)

Slutar jobbet om 10, sen iväg och hämta ut andra boxen så vi kan titta på tv i sovrummet :) har längtat! måste även läsa en artikel till imorgon, mindre kul.. Tycker verkligen inte om artiklar, läser hellre en bok.


Nya soffbordet, trivs verkligen med det! J...

img_9489 (MMS)

Nya soffbordet, trivs verkligen med det! Just nu ligger jag i soffan under filten, varit iväg och kört ett spinningpass på eftermiddagen.. Av någon anledning är jag helt ur form, och varit sedan i fredags! Jätte tråkigt när man är peppad för övrigt, kroppen orkar helt enkelt inte hela vägen och det känns nästan som feberfrossa när jag kommer igång, inte bra.. Funderar på vila några dagar för att hämta nya krafter, tänker inte bli sjuk.


nya sängen! än så länge är inte sovrummet ...

img_6357 (MMS)

nya sängen! än så länge är inte sovrummet mer inrett än med en säng som ni ser, eftersom fönstrena är lite annorlunda funderar vi fortfarande på en lösning  för gardiner, väldigt fina fönster och det känns öppet och ljust i rummet som det är nu, men det är just det att det blir lite väl ljust utan något för! Ligger och väntar på V som jobbar, han har slutat nu och förhoppnigsvis snart hemma :) heldag i skolan imorgon så jag behöver sömn!


Lördag.

Hej på er! Nu har jag landat lite, flytten är gjort och tentan är skriven.. Har varit en del krångel i lägenheten då det var en del som var trasigt eller saknades, men nu är det mesta ordnat så nu är det egentligen bara roliga saker kvar! :) Morfar kommer om en vecka och tapetserar bland annat, och i veckan var vi iväg och köpte ny säng, sängbord och soffbord! Nya delkursen (sista) har dragit igång, neuropsykologi, intressant! dock känns det riktigt gött att det är sista kursen.. sedan har jag gjort ett helt år! och påbörjar år 2 i augusti :) tiden har verkligen gått fort! Jobbhelg så står på jobbet just nu, tänkte lägga upp lite bilder ikväll på dom nya inköpen! :) Ha en fortsatt bra dag!



RSS 2.0