Ett nytt försök!

Skrev ett inlägg tidigare från telefonen som inte kom fram, tråkigt! Verkar som det endast funkar från datorn, dessa fantastiska örhängen fick jag av Victor i veckan. Jag älskar färgerna! Dom finns på INDISKA för 69:-
 
 
 
Har varit sjukt sliten idag efter gårdagens vinkväll med start hemma hos Lina, med många kära återseenden. När dom andra drog vidare mot stan cyklade jag och Isabelle för att sätta oss vid vattnet och dricka vin, jätte mysigt och som vanligt mycket att prata om! Solen började gå upp när vi senare cyklade hem, kvalitétstid med bästa vännen är något jag verkligen värdesätter så det var helt klart värt att må långt ifrån bra imorse. Har under dagen passat på att snosa på mina gudbarn, när Isabelle var hos sina föräldrar på Herrhagen. Nu har jag precis kommit hem från en mysig kväll med Kajsa i stan, har ätit mat och druckit ett glas vin på Blå. Måste få säga att dom förmodligen har stans bästa service! rekomenderas verkligen :) Ska upp och jobba imorgon så jag ska snart ta natten, Victor jobbar dock så somna får jag göra själv, vilket jag inte är så förtjust i! 
 
Till veckan ska jag äntligen få i mitt löshår, (om det ens kommer?) och fixa till en ombre faktiskt, i samma färg som ni ser lite av på bilden ovan. En mörkare kopparguld, vill att det ska gå i samma toner som resten av håret! Kan nog bli bra tror jag :) Denise är så duktig så jag litar fullt på henne. Hoppas ni har en trevlig fredagkväll, godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förändring!

Fixade Denise i håret igår, vi la en något mörkare ton som ni ser. Blev jätte bra! Vi var ute efter en chokladbrun färg, blandade därför guld, mocca, natur och varm natur. En ordentlig coctail :) Här är resultatet! Färgen gör sig inte riktigt rättvisa pga ljuset dock!  
 

Tråkigt..

Har gjort inlägg från mobilen men det verkar inte kommit fram! Jobbar hela dagen, återkommer ikväll!

Så var det Söndag.

Gud vad helgen har gått fort?! Så tråkigt.. Ny vecka som väntar, med en hel del jobb. Dock jobbar jag med Denise, alltid skönare att vara två tycker jag. Midsommar spenderades uppe i sommarstugan med mamma och pappa, åt midsommarmat, åkte båt och moped, Victor tog sig ett kvällsdopp! själv höll jag mig till rosévinet på land ;) Trevlig kväll! Hade tänkt att köra ett spinningpass i eftermiddag men istället gick vi ut och gick runt gubbholmen, det slutade med att jag sprang sista varvet - utan att stanna!! Jag är riktigt nöjd, även om jag inte sprang speciellt fort :) Kul att träningen har gett valuta genom bättre kondition, sådant peppar verkligen. Sen tycker jag inte det är speciellt kul att springa, tycker det ger mig mer om jag får köra kombinations pass men jag ska faktiskt ge det ett par chanser! Lite musik i öronen, mindre kläder och bättre skor så är förutsättningarna högre att det känns roligare förhoppningsvis :) 
 
Över till något annat, väntar fortfarande på håret som jag beställde för snart 2 veckor sedan (?) så drygt att behöva vänta så länge, ska även färga in det innan jag kan sätta i det. Vill ha det fixat innan vi åker på en liten semestertrip i juli, vi ska bo på ett etagehotell i Göteborg för att sedan ta båten över till Danmark och Skagen över en dag, så det blir en tur fredag-söndag. Härligt! Kanske även blir en visit till Liseberg innan vi åker hem :) 
 
Nu har vi precis ätit lite jordgubbar med grädde, kaffe till det. Sitter nyduschad i soffan och ska senare möta upp Emelie för lite mat på Napoli, trevligt!

Gillade första stycket, haha.. Älskar likn...

img_1097 (MMS)

Gillade första stycket, haha.. Älskar liknelser och metaforer i övrigt. Stänger ner butiken vid 19 sedan är det helg och midsommar! :)


Ytterligare ett hårtips!

img_6770 (MMS)

Lanza silk serum, innehåller värmeskydd upp till 260 grader. Minskar torktiden och gör håret mjukt och silkeslent! Jag använder den i handdukstorkat hår och låter det sedan självtorka, håret känns smidigt och ger såklart fin glans! Tycker även den hjälper mot friss, använd gärna i torrt hår (i längderna) för att få extra glans! :) Andra fördelar är att det är färgbevarande och har fullt UV-skydd. Kostar 229:- och finns att köpa hos oss på headspot. Nu tillbaka till jobbet!


Refecocil

Nu har jag testat refecocil - kastanjebrun! För oss rödlätta rekomenderar jag den inte, jag trodde den skulle ge en djup brunröd färg men den blev snarare mer lila! Inte alls bra till mitt hår eller hudton, jag har färgat mina ögonbryn med en ljus kopparton under den senaste tiden men ville ha något som höll bättre eftersom den färgen egentligen inte var anpassad efter ögonbryn. Kikade runt och hittade refecocil - röd! mycket bättre! Så den är påväg hem till mig nu.. Köpte den + oxidantcreme från lyko men jag vet att dom även finns på ex eleven.se Blev sugen på att klicka hem deras blondering också, till ögonbrynen för att få en mer intensiv röd färg men jag får ha tålamod och vänta på att den här färgen tvättas ut.. Det står att den ska hålla ca 6 veckor, men eftersom iallafall jag tvättar ansiktet två ggr per dag så får vi hoppas att den släpper av betydligt mycket fortare! :)


Tisdag

Hej på er, ligger i sängen och mår inte alls bra. Har fått någon form av magkatarr.. ständigt illamående och ont! Har lyckats ta mig iväg och tränat idag men kroppen var verkligen klen. Trött på att vara dålig..


Söndagkväll, jobbhelgen är avklarad och ja...

img_3946 (MMS)

Söndagkväll, jobbhelgen är avklarad och jag är ledig några dagar. Skönt!  Har spenderat kvällen med film i soffan. Tog även sista pencilinet idag, så till veckan ser jag fram emot att börja träna igen. Har haft uppehåll på två veckor, märks direkt på sömnen kan jag säga. Hoppas ni haft en bra helg!


Örhängen

img_4677 (MMS)

När jag kom hem från jobbet och precis börjat vika tvätt tog min älskade fram ett paket som innehöll dom här! Han tyckte att jag skulle ha "riktiga" istället för dom jag hade.. Så underbar! Nu har vi precis ätit mat, blev lövbiff med pommes bea, grillade champinjoner och en god sallad bestående av feta rödlök och tomater! Mmmm! Nu mys i soffan :)


Lördag

Hej på er! Står på jobbet och har påbörjat min "jobbhelg".. Känns dock som den började redan i torsdags! Idag är det stadsloppet här i Karlstad, både min mamma och vän ska springa! Synd att jag missar dom dock, får heja på inne från duvanhuset ;) Lycka till!! Fick precis en idé som gjorde mig ännu mer sugen på att få i håret, jag funderade på att dipdyea topparna ljusare, inte blonda men ljusare! Alternativt att jag sparar topparna när jag tonar in det i min färg. Super snyggt tycker jag att matcha koppar med guldblond! Vi får väl se :) Tänkte tipsa om en produkt som jag tycker ibland är räddaren i nöden på morgonen, mitt hår är som sagt väldigt lockigt och blir också lätt frissigt. Sover jag på lockarna en natt måste jag ha något i håret dagen efter för att "tynga ner" det, dock vill jag inte ha någon produkt med stadga då jag vill att håret ändå ska kännas mjukt.. Därför använder jag ibland Afterparty från Bed Head TIGI, fungerar utslätande eller vad jag vill kalla frissdämpande. Jag får kontroll på håret och lockarna genom att arbete genom produkten i längderna. Det behövs inte mycket utan bara ett "pump" ! Jag tycker också att den ger håret glans och det ser helt enkelt fräschare ut :) Den luktar även gott, samt tar bort dålig lukt från håret vilket också gör att du känner dig fräschare! Ett tips om man varit ute och håret luktar rök.. Vi säljer den på mitt jobb Head spot i Duvanhuset, samt i mitticity. Just nu har vi en stor flaska för 159:- och en mindre som passar bra i väskan för 59:- Helt klart värt att testa!


Kom nyss hem från jobbet och ligger i soff...

img_9326 (MMS)

Kom nyss hem från jobbet och ligger i soffan med en veckorevyn som min finaste köpt åt mig, han själv jobbar till 02.. Tråkigt för mig som får somna själv! Ska strax sätta igång med allt som ska göras här hemma, sedan blir det kvällsmat och förhoppningsvis någon bra film!


Mattan jag har på balkongen är från indisk...

img_1067 (MMS)

Mattan jag har på balkongen är från indiska och kostar 199:- finns även i fler färger för dom som är sugna. Tror man kallar dom för "bastmatta" .. Det gör sig verkligen bra till vårt trägolv, tycker det kan vara fint att bryta av med lite färg :) Just nu är jag på jobbet, stänger ner butiken 19 sedan ska jag hem och fixa med lite nödvändiga saker, boka tvättid, diska och renbädda. Tjoho!


Inatt blev det inte många timmars sömn, kä...

img_1116 (MMS)

Inatt blev det inte många timmars sömn, kände mig som ett vrak när klockan ringde imorse. Skulle iväg och handla med mamma, eller hon är snäll som kör oss när vi behöver iväg.. Åt sedan en god frukost framför tvn och funderade på att sova några tim till men lyckades hålla mig vaken , vilket jag är glad över nu! Senare under dagen mötte jag upp Victoria i stan för en efterlängtad fika, var längesen nu vi kunde ses utan att behöva stressa oss genom samtalen för att någon av oss ska iväg.. Riktigt mysigt var det, satt ute tills solen försvann sedan cyklade jag hem där Victor var i full gång att steka pannkakor! :) är så glad över att dom går att göras både laktos och glutenfria, kan njuta fullt ut utan att få ont i magen! Tips även till er som är känsliga, det är ingen skillnad på smak tycker jag.


Hår

Snart kommer jag äntligen få tillbaka mitt långa efterlängtade hår, har vilat håret från löshår väldigt länge och gett det ett försök att växa och bli långt av sig självt igen men utan lycka kan jag säga! Eftersom jag så lockigt hår märks inte några cm på längden. Så nu har jag äntligen beställt, Får hjälp av Denise som är så snäll och erbjudit sig att sätta i det. KUL! :) Den här gången har jag valt lockigt hår, kan vara svårt att få tag på och oftast kostar det en hel del. Men jag lyckades hitta en sida som verkade bra, och som sålde lockigt utan överpriser! 329:- för 25 slingor, jag brukar behöva mellan 75 och 100 st lite beroende på slingornas tjocklek och kvalité, den här gången beställde jag bara tre paket eftersom det är lockigt och förhoppningsvis kommer smälta in bra.. sedan är det olika vad man behöver beroende på vilket hår du har! Är ni nyfikna på hemsidan eller har övriga frågor om löshår så är det bara att skriva en kommentar så ska jag försöka svara! :)

Träningssugen

Är inne på andra veckan som förskyld, febern är som redan nämnt borta men är fortfarande snuvig tung i bröstet och nu har öronen börjat krångla mer. Jag vill träna!! skulle vara så skönt att bara dra iväg och köra skiten ur mig, missar en hel del önskvärda pass den här veckan. Vill försöka hinna med så mycket som möjligt eftersom jag inte vet hur sommaren kommer se ut med jobb, Jaja.. Frisk kommer jag ju bli, och träna kommer jag kunna göra igen så det är väl bara att vänta ut skiten. Förövrigt så är jag jätte sugen på ett stooort glas vin, det hade suttit bra nu. Eller varför inte två, det hade varit ännu bättre. Synd att man alltid kommer på det när bolaget redan har stängt dock! Hade jag varit rik hade jag tagit mig ett glas på stan.

Goa Molly och Malte :)

Var precis ute på en lugn kvällspromenad, ...

img_8363 (MMS)

Var precis ute på en lugn kvällspromenad, skönt! En ledig dag kvar den här veckan, sedan jobbar jag fram tills på söndag Får hoppas på mycket folk i butiken! :)


Tisdag

ledig dag och sov onormalt länge i morse, Victor var t om redan uppe när jag vaknade.. Det händer inte speciellt ofta kan jag säga! Har suttit och gjort en budget för juni månad, inkomst och utgifter etc, kul?! nej inte direkt. Verkligen inte när vi studenter inte har något CSN-bidrag under sommaren, man går minus med nästan nio tusen.. Innan jag somnade igår tänkte jag "Huvudsaken är att jag får vara med Victor.." sen får sommaren suga hur mycket den vill. Förhoppningsvis lyckas ni förgylla några dagar i sommar iallafall med mer än bara jobb! ser fram emot en tur till Skagen med familjen :) Snart kommer Sofia hit på besök, ska fixa med lite kaffe och hoppa ur "pyjamasen" ..

Min fin fina man! :)

Då var tavellisterna uppe och även mina fo...

img_1999 (MMS)

Då var tavellisterna uppe och även mina foton som jag har istället för tavlor, tycker det är mer personligt! Annars idag så har jag jobbat, mamma kom förbi och fick håret fixat i form av färg och ljusa slingor, blev riktigt bra! Synd att jag inte tog någon bild kom jag på nu.. När jag kom hem hade Victor städat och fixat här hemma, sånt känns extra skönt när man kommer hem från jobbet! Min fina kärlek.. nu har vi precis smält matenoch nu ligger och kollar på film.. Gött! :)


Halloj! Gårdagen gick verkligen i ett, lyc...

img_8440 (MMS)

Halloj! Gårdagen gick verkligen i ett, lyckades ta mig upp på fredagen för att lägga i en toning i håret på jobbet, sedan vidare till skolan på sista rådmötet för det här "året".. Har dock lämnat över min plats, har varit givande att få ta del av men jag känner att jag har nog att göra som det är så till hösten är det någon annan som får föra vår talan ;) vi tog några glas vin här hemma innan vi gick vidare till pitchers där vi hade bokat bord för klassen, åt mat och njöt av att vi faktiskt är klara med första året på programmet! Grattis till oss, vi bör vara både nöjda och stolta. Efter maten gick vi vidare till nathalie en stund, sedan hamnade vi ett gäng på o'learys och drack applemartini, hur trevligt som helst och verkligen en lyckas avslutning! Ikväll blir det mys med lite nachos och tapas, gött! :)


Borde sova, men..

Jag kan inte sova trots att jag är dödstrött, ligger och tänker allt annat istället. Mycket för att Victor inte ligger brevid, jag känner mig alltid så trygg när jag vet att han åtminstone är hemma. Jag kan säga att det är stor skillnad på att sova ensam i en etta, och i vår nya lägenheten! Det skiljer ju ändå runt 30 kvm i storlek.. Lilla mörkrädda jag, haha :) Har roat mig med att kika runt på fler sommarklänningar, är ju på jakt efter något att ha på mig på Lindas bröllop. Har fastnat för några fina klänningar från Gina tricot, Blev tipsad av Sanna så lånar därför hennes bild! :) Enkel klänning som finns i fler färger, jag blev sugen på den svarta såklart.. Endast 199:-


Lite mörkt ute för att färgen ska bli rätt...

img_7757 (MMS)

Lite mörkt ute för att färgen ska bli rättvis, (blev inte bättre med blixt) men här är iallafall gardinerna! Kostade 149:- st och finns i fler storlekar och varianter på tygbutiken. Ligger som sagt nedanför herrhagen mot lamberget! Nu har jag städat klart, och ätit lite kvällsmat. Har varit en lång dag så kommer förmodligen sova om en stund :) godnatt!


Hur man förändras.

Har tillbringat heela dagen med att skriva klart tentan, tvättat, diskat, lagat mat.. är helt slut i huvudet just nu. Tänkte hinna med golvet innan jag stuper i säng, dammsuga och skura vilket verkligen behövs. Jag är iallafall KLAR med tentan, sista tentan för det här läsåret. Får jag godkänt har jag gjort hela första året, underbart! Ska bli skönt med en hel sommar utan tentor, utan tidiga föreläsningar och krav på att läsa litteratur! Jag ska dock jobba en hel del, men att få gå hem från jobbet och vara "klar för dagen" känns lyxigt!! Ännu lyxigare hade visserligen varit semester, jag är så avundsjuk på dom som går på semester snart.. 4, 5 eller 6 veckor - betalt! haha vilken jävla grej, tänk den dagen :) Jag ska dock försöka vila upp mig så mycket som det går oavsett jobb, det är ett måste för att jag ska orka känner jag. Min kropp har sagt ifrån flertal gånger under den här terminen, det är svårt att lyssna på varningsignaler när man inte kan göra något åt det.. tempot har varit högt, men inte utan anledning. Om jag får som jag önskar, ska jag försöka ha två veckor i augusti som tidigare nämnt för att vara helt ledig.. Ligga raklång på en sval gräsmatta och sova, eller bara ligga där och göra ingenting!
Victor jobbar natt, stackaren som inte mådde alls bra när han åkte.. Jag har lyckligtvis blivit mycket bättre, febern har gett med sig! Skönt, hade varit tråkigt att missa avslutningssittningen imorgon med klassen, mat och vin! fin avslutning på det här året tycker jag. Fick en tankeställare igår när vi skulle grilla, (gick förövrigt utmärkt på nya grillen) . Jag har alltid varit en ganska stökig person, har alltid haft mycket runt om mig.. Saker och kläder har kunnat ligga lite var som helst hemma, disken har aldrig varit stor prioritering. På senaste år har jag gjort någon slags helförändring.. Självklart är det delvis något positivt eftersom det numera är mer ordning och reda, samtidigt så kan jag må riktigt dåligt när det är rörigt När det är stökigt hemma, mycket disk, tvätt och allmänt i oordning så leder det till stress hos mig, som i sin tur utvecklar ångest.. Den ångesten i sin tur leder till en grinig Johanna. Jag blir på något vis systematisk, numera har jag koll på vart allt är. Jag har aldrig sett mig sådan, men igår när vi grillade så höll jag på och dividera om hur saker skulle stå på balkongen; nej inte så, den ska stå rakt eller på sidan, "varför har du flyttat ut grillen sådär? den kan väl stå som den gjorde innan även om du ska grilla..?" och så fortsatte det, då sa Victor "Ja, allt har sin plats här hemma och så ska det vara annars blir det kaos hos dig". Att leva med någon är visserligen lite knåpigt, eftersom man oftast inte fungerar helt lika när det gäller hur man är van att ha det hemma. Den enda lösningen är att försöka anpassa sig efter varandra så gott som det går, acceptera att man är olika och att den andre inte kan vara som du. Men bara för det ska man inte förbise sådant som man faktiskt tycker blir jobbigt, och som skapar oreda i huvudet - onödig oreda som i mitt fall leder till att jag inte blir speciellt rolig att leva med istället. Men någonstans får väl även jag sätta gränsen. Som tur är har jag en man som är förstående och som försöker underlätta när jag är som värst..
Tänkte visa våra nya hissgardiner som jag köpte förra veckan, ljusgrå och vit randiga med knytband från en tygbutik som ligger vid lamberget. Jätte söta! och passar väldigt bra till våra fönster i köket som är lite mindre då det är snedtak i halva köket.. Bild kommer upp senare!

Söta sommarklänningar

Något jag verkligen älskar på sommaren, och annars också för den delen är klänningar! Förra veckan köpte jag min första långklänning i svart på lager 157 - jag älskar den! Skulle gärna skaffa fler i andra färger, mörkblå är en favorit men skulle även vara kul med vitt! Jag ska förövrigt på bröllop i sommar, vad ska man ha på sig?

Rut mfl, 299:- finns även i fler färger HÄR!

Onsdag

Jag har skrivit tenta sedan halv tolv i förmiddags, är helt slut i huvudet nu.. Har lyckats få ner 4 sidor, inte dåligt med feber och yrsel! Har försökt läst i omgångar men ögonen går i kors, ungefär som att vara full och försöka sig på att läsa litteratur. Har iallafall inte fått mer feber, eller blivit sämre från igår så jag hoppas på att det är en tecken på att det inte blir värre än såhär.. Men gud vilken pärs att behöva skriva tenta! Har dock tagit små pauser, kaffe och mat. Kommer fortsätta imorgon då jag måste ha några sidor till innan jag är klar, sedan ska den lämnas in på fredag. Ikväll ska vi inviga nya grillen, Victor ska fixa baconinlindad kycklingfilé och potatisgratäng ;) det här med att bara äta onyttigt på helgen kan jag säga inte gäller den här veckan, helgen har fortsatt så att säga och det unnar jag mig! Dock suger det att jag inte orkar mig iväg och träna, blev genomsvettig av att cykla till stan igår så jag tror inte min kropp skulle fixa ett pass på friskis. Men, jag dör inte för det. Nästa vecka är jag föhoppningsvis helt frisk och kan köra på som vanligt!


Nya grillen, och ny matta från indiska på ...

img_8531 (MMS)

Nya grillen, och ny matta från indiska på balkongen. Har även köpt ett nytt bord på ikea, visar i nästa inlägg. Börjar bli riktigt mysigt där ute nu :) Jag har feber och ont i halsen, ont i kroppen plus att öronen känns i olag.. Mitt i tentaveckan, har hittills inte lyckats få ner en enda rad.. Tur nog har jag läst en hel del. Imorgon måååste jag komma igång oavsett hur dåligt jag mår, deadline på fredag!


Har länge tänkt köpa en ansiktsskrub, känn...

img_6566 (MMS)

Har länge tänkt köpa en ansiktsskrub, känns alltid så fräscht och en bra grund om man vill få lite färg i sommar eftersom den tar bort döda hudceller bland annat, den ska testas imorgon :) har förövrigt jobbat helg, och igår hade jag en mysig kväll hemma med isabelle! Lite vin och nachos, evigheter sen vi fick en kväll bara hon och jag. Nu på kvällen har vi lagat hemmagjord pizza och till det en egen vitlökssås, riktigt gott! Såsen är väldigt enkel, använda dom kryddorna jag tycker om och en vitlöksklyfta blandat med cremef. Örtsalt, svartpeppar, en stor pressad vitlök, chilipeppar (lite) och paprikakrydda. Film resten av kvällen nu, vi har laddat upp skräck och thriller ;)




RSS 2.0