Julklappstips!

I veckan har vi fått in en ny produkt på jobbet! Den heter uniq one och innehåller hela 10 egenskaper. Detta är alltså en leave-in spray som inte ska sköljas ut. Bilden lånad från min kollega Denise blogg!
  1. Återuppbygger skadat hår
  2. Tillför glans och eliminerar frissighet
  3. Skyddar vid värme
  4. Gör håret silkesmjukt
  5. Färgbevarande med UV-skydd
  6. Gör håret lättare att styla
  7. Gör håret medgörligt/lättkammat
  8. Ger hållbar frisyr
  9. Förebygger kluvna toppar
  10. Ger naturlig fyllighet
Låter väl inte helt fel va? Jag har inte hunnit testa den ännu, tänkte faktiskt göra det ikväll! Återkommer om resultat och recension :)

Eftersom min hud blir såå torr under vinte...

img_8529 (MMS)

Eftersom min hud blir såå torr under vintern så investerade jag i några nya hudvårdsprodukter igår, inget märkvärdigt men anpassat efter torr och känslig hy. Har tidigare använt babyolja när jag duschat, men tänkte testa apotekets olja istället. Niveas body & face lotion är det enda som mitt ansikte har tålt än så länge fakiskt så en sådan fick det också bli! Sen har brukar jag äta eskimos 'skincare' som nu har utgått och ersatts med eskimo omega 3 istället. Innehåller hela omega 3 komplexet och viktiga fettsyror som har fungerat bra på min hud. Självklart bra för mycket annat också :)


GÄSP!

Idag har jag varit extra trött, vet inte riktigt varför men har inte lyckats vakna till.. tre timmars föreläsning på em, sedan till bergvik och handlat julklappar, bara en kvar nu sen är jag klar med det för i år! Fick precis en tankeställare/påminnelse av att i princip varje dag fram till julafton är full! från och med denna vecka så har jag dubbelföreläsningar i skolan, med andra ord halva dagen juridik och halva dagen grupppsykologi. Kommer bli låånga dagar i skolan och jag förstår inte riktigt hur dom tänker när dom kör igång en ny kurs innan vi har hunnit gjort salstentan i juridik! Som om den inte var nog att ha i huvudet, utöver skolan så kommer jag jobba mina helger och även lite mer under december. Julafton känns långt bort just nu! Men det är bara att köra på, jag kommer vara nöjd när denna månad är över :) (om jag klarar tentan dvs..) Något mysigt att se fram emot är iallafall att åka till Danmark/Göteborg helgen innan jul med Mamma, Pappa och Sofia. Lisebergs julmarknad, hotell och annat mys! Nu ska jag snart krypa ner i sängen, känner mig inte riktigt bra än.. Är rädd för att magsjukan jagar mig, förhoppningsvis inte.

Skyltsöndag på jobbet

Var på jobbet lite tidigare imorse och fixade med julmyset, tända ljus, jultomtar, och pepparkakor fick jag till :) Dom spelar julmusik i duvan så jag tycker nog att stämningen finns. Jag mår sådär idag, och det syns väl även på mig.. vaknade i mensvärkskramper vid 06 imorse och sömnen var väl inte jätte effektiv fram tills att jag masade mig iväg till jobbet. Mellan kunderna försöker jag slå lite i lagboken inför tentan, fick även en del gamla tentafrågor gjorda igår.. känns bra men långt ifrån redo för en salstenta! Nu tänkte jag försöka fixa till håret som egentligen behöver en ordentlig tvätt, dock hann jag inte det imorse så nu står jag här och är "julfin".. i håret.


Dagens jag, smått sliten men glad ändå ;)

img_5353 (MMS)

Dagens jag, smått sliten men glad ändå ;)


jobbhelg.

Dags för jobb helg igen, känns helt ok faktiskt! dock är det lite drygt att pengarna för den här helgen redan sitter på kontot haha ;) Skyltsöndag imorgon så då tänkte jag fixa med lite pepparkakor och mys i butiken, kanske ett och annat tänt ljus och förhoppningsvis hittar jag julskivorna som är här någonstans.. Annars då, jag klarade tentan! Jag var nästan säker på att jag skulle på retur/underkänt på den.. den kändes hastig och ofärdig men jag lyckades kamma hem ett G, och det är jag nöjd med. Nu är det bara den här jävla juridiken som äter upp en från insidan! Efter en heldag i skolan igår var man mör i huvudet kan jag säga, om 2 veckor gäller det! Salstenta, och jag måste klara den! Gud vad jobbigt att ha den hängnandes över sig och behöva göra omtenta i jan.. Men, världen rasar väl inte över det, hade bara varit skönt. Fredagskvällen spenderades med upphängning av nya gardiner, och annat pyssel, pizza och Idol :) Skön avslutning på veckan.

Dagens rätt; fylld paprika! Till det olive...

img_0313 (MMS)

Dagens rätt; fylld paprika! Till det oliver, tomat, salsa och cremef. Mums!


Hemma hos mamma & pappa, precis ätit lunch...

img_3203 (MMS)

Hemma hos mamma & pappa, precis ätit lunch och sitter nu i soffan med en kopp kaffe. Har ingen energi till något idag.. Molly och alve kommer snart hit så då ska det gosas! Är väldigt avundsjuk på denna ljuslykta, min lägenhet behöver definitivt göras om med nya färger och julmys!


Nej jag vet inte.

Kollar på "bonde söker fru".. tankarna har gått vidare till liknande program som "Ensam mamma söker" och började sen tänka på det här med dejtingsidor ex match.com och allt vad det heter. Jag har alltid haft svårt för kärlek över internet, med andra ord att man träffar någon över internet som man sedan träffar och kanske sen inleder ett förhållande med. Jag säger inte att det är fel, eller att det inte går att träffa en bra man/kvinna. Men det är något jag själv aldrig skulle göra, för det första så är jag den eviga romantikern som tror på att träffa någon i verkliga livet när tiden är rätt. Det spelar mig ingen roll om jag så är singel i 10 år till så tänker jag inte "söka" efter den rätta på andra håll än genom den naturliga vägen. För det andra så skulle jag vara rädd för att något inte stämde med mannen i fråga, "vad är det för fel på honom om han måste gå genom en dejtingsida" och liknande tankar, "är han desperat?".. Nej, som sagt jag tror verkligen att det finns människor som kan träffas så men det är helt klart inte min kopp av kaffe. Någon skulle förmodligen behöva döda mig innan jag medverkar i något av ovanstånde program haha, men jag kan erkänna att det är underhållande att titta på, lite söta tycker jag nog att dom är..

Höstens mystik, gör om och gör nytt.

Måste få börja med att säga att jag aldrig kommer tröttna på twilight, såg breaking dawn igår.. Edward Cullen kommer alltid vara Edward Cullen, nu får andra delen gärna komma redan nästa vecka! 24 år och ett riktigt fan med andra ord, kärlek och passion är huvudorden för alla filmerna.

Nu vidare till min rubrik och vad detta inlägg ska handla om, höstens förändringar. Man skulle kunna säga något om varje årstid, men eftersom vi just nu befinner oss höst/vinter så är det mest passande. Vad är det vi gör då? Varje år, på samma sätt. När mörkret faller sig verkar det vara så att många påbörjar en förändring hos sig själva, försöker hitta sin "väg" i livet, bryta gamla vanor och börja om på nytt. Ett tydligt exempel; Vi gör slut med våran partner, sådär lagomt till att november börjar. Vi känner att det inte funkar längre, det känns trist, du behöver tid för dig själv, den numera mörka vardagen har förstört kärleken en gång för alla. Den andra partnern står där, med stora ögon och förstår ingenting "Det är ju jul snart? Hur ska julen bli utan honom/henne?" förjävligt eller hur, att göra slut precis när allt mys börjar.
Den andra parten känner sig istället befriad, efter jul kommer nyår. Alltså ett helt nytt år, med nya möjligheter helt i singlarnas tecken. "Till sommaren.." Vi tjejer byter hårfärg, helst till något helt annorlunda. Från blondin till brunett, från brunett till rödhårig, kanske t om klipper en ny frisyr. Vi shoppar nya vinterkläder, nya vinterstövlar som vi känner oss extra snygga i nu när vi är singlar, vi är nog ännu snyggare överlag än för två veckor sedan. Vi åker till IKEA eller andra inredningsaffärer och bestämmer oss t om för att byta gardiner, vi julpyntar hemma och gör det extra mysigt inför julen och alla efterlängtade vinkvällar med tjejkompisarna. Mannen har egentligen en princip i detta läge, gå ut och festa varje helg och helst orientera sig med en ny tjej så fort som möjligt, för att gå vidare så fort som möjligt. Detta brukar oftast göra exet besviken.. "Så mycket var det vi hade värt".. Sanningen är att det bara är en metod, en värdelös metod som oftast inte går hem ändå. Det märker vi senare, och då gottar vi oss i att vi minsann "Klarar av att vara ensamma, vi har inte behov av någon ny".. På självaste julafton känns det såklart märkligt för båda parter.
Sen har vi dom såklart, som blir ihop istället vid början av november månad. Kanske är det en flirt från sommaren, eller någon som du nyss träffat som det bara slog höstfyrverkerier runt. Ni satsar! och njuter helhjärtat av denna passion i vinterkylan, under diverse filtar och värmeljus-varma lägenheter, till en spännande film med tillhörande snacks. "Det är inte värst kul att gå ut längre".. anser ni båda två. Jobbigt det sedan blir när våren kommer, och alla beter sig som kåta katter. Det är då vi märker om detta kommer att hålla länge eller inte.. Sommaren kan sannerligen vara en tuff par-period. Hade inte tänkt att skriva om hela året, så jag ger mig här. Häller upp en kopp kaffe, och fortsätter med tvätten. Kan vara hövlig nog att önska alla nyblivna par lycka till! och till er andra "Efter regn kommer solsken.." ; )

Jag skulle kunna

berätta hela min livshistoria, som har format mig som person. Jag skulle kunna delge allt jag varit med om, alla känslor som jag har upplevt. Alla mina motgångar och framgångar, jag skulle kunna öppna mig som en bok om det hade spelat någon roll. Varför ska man behöva stapla upp sina livserfarenheter för att bli tydlig som person, varför referera till det som varit när man befinner sig i det som är nu, Det är egentligen bara nu som är viktigast för den som inte känner mig, som inte var med från början.

Man ska aldrig underskatta någons förråd av känslor, upplevelser, strider eller framgångar.

Världens vackraste kvinna!

och bästa vän.. Hon kommer även bli världens bästa mamma! älskar dig.



God förmiddag! :) Har varit vaken ett par ...

img_4049 (MMS)

God förmiddag! :) Har varit vaken ett par timmar, ätit frukost och druckit kaffe framför tvn. Skulle egentligen varit på uni idag och pluggat med N men jag kände igår att jag behövde en dag hemma efter veckan som varit. Ska dock läsa under dagen, så kör vi imorgon istället. Vad dimmigt det är ute? Lite småmysigt så länge man inte behöver vara utomhus ;) en kopp kaffe till nu innan jag kommer igång med dagen.


Ja, Hej.

Total frånvaro här inne, men jag antar att jag inte är av den sorten som skriver bara för skrivandets skull.. eller? Veckan har minst sagt varit full med både jobb och skola, har jag inte jobbat heldag på jobbet så har jag varit i skolan för att sedan gå till jobbet. Mycket bra nu när det närmar sig jul att få lite exra klirr i kassan ;) Sen så har jag en väldigt svår kurs i skolan nu, juridik. Salstenta om ca 4 veckor, så det känns bra att få det mesta av jobbet gjort innan jag måste sitta och nöta inför den.. Faktiskt så känner jag mig mer nervös än vanligt, dels för att det är salstenta men mycket för att det är ett ämne som jag är helt lost i. Man sitter med full fokus på föreläsningarna för att ha en chans att hinna med, tänk dom som läser juridik på heltid? Förstår inte hur man orkar det.. Dock tycker jag att det är väldigt intressant, så det ska väl gå vägen detta :)

Nu står jag på jobbet och dricker en kopp kaffe, vi har äntligen införskattat en ordentlig kaffekokare så nu slipper vi springa och köpa varje gång.. Mina arbetskamrater Denise och Linda kommer snart hit för att fixa inför en fotografering, sen vid 13 kommer Isabelle för att få utväxten ordnad :) Ha en bra dag!

Myskväll hos Sofia med idol och nachos!

img_4627 (MMS)

Myskväll hos Sofia med idol och nachos!


I mellanmjölkens land, kvinnor om män.

Kvinnor är ett underligt folkslag i sitt sätt att tänka kring män, Efter år av reflektion och analyser med mina kvinnliga vänner kan jag klargöra detta:

När vi träffar en man som är för "på" så blir vi kvävda, vi vill ha "andrum" vi vill "ha egen tid"..
När vi träffar en man som är för "off", är det enda vi vill är att "Han ska visa intresse" ..

När vi träffar en man som inte är självupptagen, egocentrisk eller rent av dum i huvudet utan ger oss komplimanger, visar respekt och ger oss kärlek så  "Är han för snäll"..
När vi träffar en man som är självupptagen, som inte visar oss någon respekt, ger noll komplimanger och som får oss att jaga som vargar så önskar vi "Att vi kunde träffa en snäll man någongång, som ger oss den uppskattning som vi förtjänar"..

När vi träffar en man som ger oss mycket tid  så undrar vi "Har han inga vänner?.."
När vi träffar en man som spenderar mycket tid med sina vänner tänker vi "Hans vänner är tydligen viktigare är mig"..

När vi träffar en man som anses lite töntig tänker vi.. "Det är inget drag i honom, jag känner mig överlägsen och det är avtändande"..
När vi träffar en man som är motsatsen tänker vi "Jag är så trött på att alla män ska leka badboys, jag vill träffa en mogen man"..

När vi träffar en man som har stort intresse för sex så tycker vi att han är för "Klänging.."
När vi träffar en man som inte ger oss tillräcklig fysisk bekräftelse så säger vi "Han tar aldrig i mig, jag börjar tröttna på att vi har sex så sällan.." (oavsett om vi tar egna intiativ eller inte)

När vi träffar en man som är för tillgänglig så är vi "inte redo för ett förhållande.."
När vi träffar en man som inte vill ha ett förhållande vill vi "träffa någon seriös.."

Har jag helt fel? För visst är det så! Otroligt synd, och jag tänker därför dela med mig av mammas visdomsord:

"Ibland handlar det om att våga ta emot"..


Det finns en anledning till att alla "bra män" är upptagna brudar..

Självklart..

Så åker jag på en öroninflammation inatt, låg och vände och vred mig i smärta tills klockan blev runt 06.. Då gick det inte att "sova" längre, utan låg och blundade till första omgången av klockorna gick igång, fortsatte och blunda tills jag skulle upp. Jag kommer oftast aldrig undan en öroninflammation när jag är sjuk/förskyld.. Men det verkade lovande igår när jag kände mig relativt bra! Men nä, ett besök på vårdcentralen i em och äter nu pencilin och boostar bihålorna med kortison i 5 dagar framöver. Nu tänker jag bli frisk, och det snabbt! Hade seminarie idag inför tentan, jag måste få den klar innan helgen om jag ens ska kunna "ha helg".. Läsa och skriva, skriva och läsa imorgon med andra ord.



RSS 2.0